|
Kızılcık Şerbeti |
|
bitter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2008
Mesajlar: 71 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc30718
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2008
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kızılcık
3 su bardağı su
5 su bardağı tozşeker
4-5 parça limon tuzu
Olgun kızılcıkları bir bardak su ile bir taşım kaynatın, ezin ve süzgeçten geçirin. Şekeri iki bardak su ile kaynatın. Kaynamakta olan şekere kızılcık suyunu süzerek dökün. Kıvamını bulunca limon tuzunu atın, bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alın. Soğuduktan sonra sulandırarak içebilirsiniz.
Fotoğraf "bidik" tarafından gönderildi. 18.08.2020
|
Kızılcık Şerbeti |
|
Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88789
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2013
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. kızılcık
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Kızılcıkları yıkayıp, bir tencereye koyun. Sonra toz şekeri de katıp, buzlukta 5 saat kadar bekletin. Sonra buna 4 bardak su ilâve ederek ateşe oturtun. Şeker eriyinceye kadar tutun. Sonra ocaktan indirip, kızılcıkları iyice ezip, süzgeçten geçirin. Kızılcık şerbetiniz hazırdır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.02.2023
|
Kızılcık Şerbeti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170261
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2023
401 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kızılcık
1,5 litre sıcak su
3/4 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil (arzuya göre)
Sap ve yaprak kısımları ayıklanmış bol suda yıkadığınız kızılcıkları derin bir tencereye alın.
Sıcak su ilave ettiğiniz kızılcıkları, kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan kızılcıkları karanfil ilavesiyle 15-20 dakika kadar pişirin.
Kaynayıp yumuşayan kızılcıkları, bir tülbent ya da ince delikli bir süzgeçten geçirin.
Kızılcıkların özünü bıraktığı sulu karışıma toz şeker ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Cam bir sürahiye aldığınız şerbet karışımını buzdola
Not: Süzdüğünüz sulu karışımı toz şekerle karıştırabilir, orta ateşte kaynattıktan sonra konsantre haline getirip kapaklı kavanoz ya da sürahilerde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde konsantre şerbet karışımları hazırlayacaksanız; kapağı kapalı kavanozları ters çevirip oda ısısında soğutmayı, sonrasında buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın.
|
Kızılcık Şerbeti |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177447
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kilo kızılcık
5-6 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2-3 su bardağı toz şeker
İçme suyu
Öncelikle kızılcığı saplarından ve yapraklarından ayırıp yıkayın ve süzün. Derin bir tencereye kızılcıkları, tarçını ve karanfilleri koyup üzerini çok az aşana kadar su ekleyip, kaynatın. Toz şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra suyu için başka bir tencere süzün. Dilerseniz meyveleriyle de tüketebilirsiniz veya meyveleri ile ince tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
|
|