|
Kızılcık Şurubu |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1589
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
3,565 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kızılcık
1 kg. şeker
2 limon
1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.
Not: Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir. Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.
ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
|
Kızılcık Şurubu |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc7422
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,633 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet limon
1 kilogram kızılcık
1 kilogram tozşeker
(Sulandırma oranına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)
İyice yıkanıp temizlenen kızılcık ezilerek, suyu süzülür. 1 kilogram şeker, 2 bardak su ile koyu şurup haline getirildikten sonra kızılcık ve limon suyu konup 1-2 taşım kaynatılır. Ilıdıktan sonra cam kavanozlara konur. Servis yapılacağı zaman istenilen oranda su katılır.
Not: Bu şurup, yapılacağı mevsime göre, o mevsimin meyveleri ile de yapılabilir. Örneğin: Portakal, böğürtlen, koruk, çilek, nar, vişne gibi meyveler.
ML® Naneli Ayran (görsel)
|
Kızılcık Şurubu |
|
şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc22384
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. olgun kızılcık
1 limon
5 su bardağı şeker
Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Kızılcıkları yıkayıp süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.
ML® Mandalina Şurubu (görsel)
|
Kızılcık Şurubu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36857
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
3,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram olgun kızılcık
1500 gram toz şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu
Ayıklanmış 1500 gram kızılcık yıkadıktan sonra bir tencereye konulur, kızılcıklar iyice ezilerek suyu çıkartılır. Sonra posa ve çekirdekli bu vişne suyu ince delikli bir kevgirden geçirerek bir tencereye süzülür. bu suya 1500 gram şeker ilave edilir. şekerli kızılcık suyu gayet kuvvetli ateşte tam 5 dakika kaynatılır. Şuruba 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sonra şurubun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra bu başka bir tencereye süzülür ve iyice soğuduktan sonra şurup şişelere konulur
|
KIZILCIK ŞURUBU |
|
numune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc55375
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
3,320 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gayet olmuş kızılcıkları ayıklayıp sıkıp süzünüz, dinlendiriniz. Posası dibe çöksün.
Sonra bulandırmayarak duru suyunu başka bir kaba alınız. Yeterince şeker ve su ile karıştırıp yeniden süzünüz.
Hazırlanan şurubu bir şişeye koyarak ağzını kapayınız. Gerektiği zaman kullanınız.
|
KIZILCIK ŞURUBU |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61826
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2011
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze kızılcık
1,5 litre (7+1/2 su bardağı) su
1/2 limonun suyu
2 karanfil
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
Önce kızılcıkları 3 su yıkayıp, sularını süzdürünüz. Orta boy bir tencereye kızılcıkları, suyu, limon suyunu ve karanfilleri ekleyip ağır ateşte 45 dakika kaynatınız. Bu sırada üste çıkan köpükleri bir delikli kepçeyle alıp atınız.
Tencereyi ocaktan alıp bir tülbent yada süzgeçle başka bir tencereye süzünüz. Tülbent yada süzgeçte kalan tortuyu atınız.
Süzülmüş karışıma şekeri ekleyip orta ateşte, karıştırarak, 10 dakika daha kaynatınız. Tencereyi ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Ilınmış şurubu bir sürahiye doldurup, ağzını alüminyum kağıtla örterek buzdolabına kaldırınız. (Şurup 1 gün buzdolabında dinlendirilmelidir.) Servisten en az 30 dakika önce, bardaklarınızı buzdolabına kaldırıp soğutunuz. Şurubu soğutulmuş bardaklara boşaltıp servis ediniz.
|
Kızılcık Şurubu |
|
adem elması
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc68824
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
2,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kızılcık
4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Kızılcığı tencereye koyup suyla kaynatın. Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek suyunu süzün. Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın. Kaynayınca kızılcığın suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. 1 su bardağı için 3-4 yemek kaşığı şuruptan koyup, üzerine soğuk su ve bir kaç parça buz koyarak servis yapın.
|
Kızılcık Şurubu |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75671
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
3,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
500 gr. kızılcık
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
500 ml. su (2 su bardağı)
Kızılcıkları saplarıyla birlikte ezip, sıkarak suyunu süzdürün. Şekerle suyu tencerede bir taşım kaynatın. Kızılcık suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, şurup biraz koyulaşıp kıvamını buluncaya kadar kaynatmayı sürdürün. Köpüğünü alın. Ateşten indirerek soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca servis yapın.
|
Kızılcık Şurubu |
|
çelik çomak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2016
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc136507
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018
729 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kızılcık
2 su bardağı su
2 limon
1 kg toz şeker
Kızılcıkları yıkayın, kevgirin içinde iyice bastırın, ezerek suyunu süzün.
Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve su ekleyerek, koyu şurup haline getirin.
Hazılradığınız bu karışıma, limon suyu ilave edip kaynatın, sonra soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman, dilediğiniz miktarda su ekleyip, soğuk servis yapın.
Not: Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle, kansere karşı koruduğu söylenmektedir. Bu sağlıklı meyveyi, tadı çok ekşi olduğundan dolayı, sizde eğer yiyemeyenler arasındaysanız, onu bir şuruba dönüştürebilirsiniz.
|
|