Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Boza Tarifleri > Kızılcık Şurubu (9 adet - 465,304 defa bakıldı)

Kızılcık Şurubu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Ayran Tarifleri
Boza Tarifleri
Çay Tarifleri
Çilek Suyu Tarifleri
Elma Suyu Tarifleri
Gazoz Tarifleri
Kokteyl Tarifleri
Limonata Tarifleri
Maden Suyu Tarifleri
Meyve Suyu Tarifleri
Milkshake Tarifleri
Nar Suyu Tarifleri
Portakal Suyu Tarifleri
Salep Tarifleri
Sıcak Çikolata Tarifleri
Smoothie Tarifleri
Şerbet Tarifleri
Soda Tarifleri
Şurup Tarifleri
Türk Kahvesi Tarifleri
Vişne Suyu Tarifleri
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kızılcık Şurubu

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc1589
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006
3,565 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. kızılcık
1 kg. şeker
2 limon

1- Kızılcık yıkanır ve ezilir. Suyu süzülür.
2- Şeker iki bardak su ile koyu şurup yapılır. Kızılcık ve limon suyu konup 12 taşım kaynatılır.
3- Ilıyınca kavanozlara konur.
4- Kullanılacağı zaman istenen oranda sulandırılır.

Not: Şurup hemen ikram edilecekse kaynatılmaz. Meyve yıkanır, ayıklanıp ezilir. Süzgeçten geçirilir. Şeker ve limon suyu katılıp karıştırılır. İstenen oranda sulandırılıp ikram edilir. Vişne, çilek, nar, böğürtlen, koruk, portakal gibi meyvelerin şurupları da aynı şekilde yapılır.


ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın

ML® Kızılcık Şurubu (görsel)


Kızılcık Şurubu

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc7422
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2006
3,633 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet limon
1 kilogram kızılcık
1 kilogram tozşeker
(Sulandırma oranına göre malzemeler katlanarak artırılabilir.)

İyice yıkanıp temizlenen kızılcık ezilerek, suyu süzülür. 1 kilogram şeker, 2 bardak su ile koyu şurup haline getirildikten sonra kızılcık ve limon suyu konup 1-2 taşım kaynatılır. Ilıdıktan sonra cam kavanozlara konur. Servis yapılacağı zaman istenilen oranda su katılır.

Not: Bu şurup, yapılacağı mevsime göre, o mevsimin meyveleri ile de yapılabilir. Örneğin: Portakal, böğürtlen, koruk, çilek, nar, vişne gibi meyveler.

ML® Naneli Ayran (görsel)


Kızılcık Şurubu

şefkarnaval
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.03.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc22384
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2008
3,332 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. olgun kızılcık
1 limon
5 su bardağı şeker

Şekere 6-7 su bardağı su ilave edip kaynatarak koyu kıvama getiriniz Kızılcıkları yıkayıp süzgeçten geçiriniz. Tekrar tel süzgeçten geçirip, kaynayan şuruba limon suyu ile beraber ilave ediniz.
Hafif hararetli ısıda kaynatarak koyu kıvama getiriniz. Temiz, kuru ve ılık şişelere boşaltınız. Kapağını sıkıca örtüp serin bir yerde bekletiniz. İkram edileceği zaman bir miktar alıp suyla karıştırarak şurup haline getiriniz.


ML® Mandalina Şurubu (görsel)


Kızılcık Şurubu

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36857
Gönderme Tarihi: 25.May.2009
3,700 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gram olgun kızılcık
1500 gram toz şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu

Ayıklanmış 1500 gram kızılcık yıkadıktan sonra bir tencereye konulur, kızılcıklar iyice ezilerek suyu çıkartılır. Sonra posa ve çekirdekli bu vişne suyu ince delikli bir kevgirden geçirerek bir tencereye süzülür. bu suya 1500 gram şeker ilave edilir. şekerli kızılcık suyu gayet kuvvetli ateşte tam 5 dakika kaynatılır. Şuruba 2 çorba kaşığı limon suyu ilave edilir ve bir taşım daha kaynatılır. Sonra şurubun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra bu başka bir tencereye süzülür ve iyice soğuduktan sonra şurup şişelere konulur


KIZILCIK ŞURUBU

numune
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2010
Mesajlar: 43
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc55375
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010
3,320 defa indirildi / yazdırıldı




Gayet olmuş kızılcıkları ayıklayıp sıkıp süzünüz, dinlendiriniz. Posası dibe çöksün.
Sonra bulandırmayarak duru suyunu başka bir kaba alınız. Yeterince şeker ve su ile karıştırıp yeniden süzünüz.
Hazırlanan şurubu bir şişeye koyarak ağzını kapayınız. Gerektiği zaman kullanınız.


KIZILCIK ŞURUBU

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61826
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2011
3,264 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze kızılcık
1,5 litre (7+1/2 su bardağı) su
1/2 limonun suyu
2 karanfil
250 gr (1 su bardağı) toz şeker

Önce kızılcıkları 3 su yıkayıp, sularını süzdürünüz. Orta boy bir tencereye kızılcıkları, suyu, limon suyunu ve karanfilleri ekleyip ağır ateşte 45 dakika kaynatınız. Bu sırada üste çıkan köpükleri bir delikli kepçeyle alıp atınız.
Tencereyi ocaktan alıp bir tülbent yada süzgeçle başka bir tencereye süzünüz. Tülbent yada süzgeçte kalan tortuyu atınız.
Süzülmüş karışıma şekeri ekleyip orta ateşte, karıştırarak, 10 dakika daha kaynatınız. Tencereyi ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakınız.
Ilınmış şurubu bir sürahiye doldurup, ağzını alüminyum kağıtla örterek buzdolabına kaldırınız. (Şurup 1 gün buzdolabında dinlendirilmelidir.) Servisten en az 30 dakika önce, bardaklarınızı buzdolabına kaldırıp soğutunuz. Şurubu soğutulmuş bardaklara boşaltıp servis ediniz.


Kızılcık Şurubu

adem elması
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc68824
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
2,918 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kızılcık
4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu

Kızılcığı tencereye koyup suyla kaynatın. Ocağın altını kapatıp, kızılcığı süzgece alıp, kaşıkla ezerek suyunu süzün. Şerbeti için, şekerle suyu kaynatın. Kaynayınca kızılcığın suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. Soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin. 1 su bardağı için 3-4 yemek kaşığı şuruptan koyup, üzerine soğuk su ve bir kaç parça buz koyarak servis yapın.


Kızılcık Şurubu

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75671
Gönderme Tarihi: 12.May.2012
3,026 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

500 gr. kızılcık
1 kg. tozşeker (4 su bardağı)
500 ml. su (2 su bardağı)

Kızılcıkları saplarıyla birlikte ezip, sıkarak suyunu süzdürün. Şekerle suyu tencerede bir taşım kaynatın. Kızılcık suyunu ekleyin. Ateşi kısıp, şurup biraz koyulaşıp kıvamını buluncaya kadar kaynatmayı sürdürün. Köpüğünü alın. Ateşten indirerek soğumaya bırakın. Tamamen soğuyunca servis yapın.


Kızılcık Şurubu

çelik çomak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2016
Mesajlar: 31
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc136507
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018
729 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kızılcık
2 su bardağı su
2 limon
1 kg toz şeker

Kızılcıkları yıkayın, kevgirin içinde iyice bastırın, ezerek suyunu süzün.
Ezdiğiniz kızılcıkların suyuna tozşeker ve su ekleyerek, koyu şurup haline getirin.
Hazılradığınız bu karışıma, limon suyu ilave edip kaynatın, sonra soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman, dilediğiniz miktarda su ekleyip, soğuk servis yapın.

Not: Kızılcıktaki C vitamini portakaldakinin iki katı olması nedeniyle, kansere karşı koruduğu söylenmektedir. Bu sağlıklı meyveyi, tadı çok ekşi olduğundan dolayı, sizde eğer yiyemeyenler arasındaysanız, onu bir şuruba dönüştürebilirsiniz.







Kızılcık Şurubu Tarifleri Boza Tarifleri



(9 adet Kızılcık Şurubu 465,304 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort