|
|
Kliçe (Mardin) |
|
sevecen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2018
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc131374
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2018
1,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. yağ
5 su bardağı tam buğday unu
1.5 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı anason
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karanfil tozu
1 çay kaşığı dolusu yenibahar
1 çay kaşığı tuz
Unu yoğurma kabına alın, ortasını açın
Kuru malzemelerin hepsini ekleyin
Margarini eritin, sütle beraber una ilave edin.
Ağartılmış un kullanıyorsanız, süt miktarını azaltanız gerekebilir bu yüzden sütü birden aktarmayın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru ikiye bölün.
Unlanmış zeminde her bir bezeyi pide şeklinde bir santime yakın kalınlıkta açın.
Hafif yağlamış veya unlanmış tepsiye yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp bardakla, çatalla veya benim yaptığım gibi kalıpla şekil verin.
Soğuk fırına sürüp, 200 derecede kızarana kadar pişirin.
|
Kliçe (Mardin) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34881
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2009
5,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg un
250 gr tereyağı
250 gr şeker
250 gr süt
10'ar gr. çekilmiş anason, mahlep, tarçın, kabartma tozu ve mayası.
Şeker sütün içinde eritilir. Hazırlanan karışım geniş leğende un, baharat ve yağla beraber iyice yoğrulur. Daha sonra hamur dinlenmeye bırakılır. Kabarıp kıvamını aldıktan sonra şekillendirilerek (simit ya da tepside bademlendirilerek) yağlanan tepsilere itina ile dizilir. Üzerlerine yumurta sürülerek fırına verilir. 35-45 dakika kadar pişirilen çörekler soğumaya bırakılır.
Not: Şeker, yağ, un ve baharat karışımından müteşekkil çörek, genelde vefat eden kişilerin mevlüdün de dağıtılmak üzere hazırlanır ya da bayram günü özellikle peynir eşliğinde yenir.
|
|
Kliçe (Mardin) Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri
|
|