Kısa URL: https://ml.md/lc103752
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2014
2,174 defa indirildi / yazdırıldı
Prof. Dr. Erman Artun
Yeteri kadar yufkanın gevrek ekmeği tiride hazırlandığı gibi düz tepsi üzerine kırıntı parçalar halinde hazırlanır. Yeteri kadar küp peyniri, domates (rendelenmiş), soğan, marul, maydanoz ince ince doğranarak, hafifçe ekmek parçaları elle sulanarak tepsi üzerinde ovalanır. Köfte biçiminde avuç içinde sıkılarak tek tek dizilir. çay demleyerek kahvaltı biçiminde genellikle öğlen ve ikindi de yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc146286
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2019
2,750 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
3 adet sac ekmeği
500 gram tulum peyniri
1 bağ maydanoz
5 adet domates
3 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Sac ekmeği ufalanır.
Domatesler soyulup küp küp doğranır.
Soğan ince ince kıyılır.
Maydanoz ince ince kıyılır.
Tulum peyniri ufalanır.
Soğan, maydanoz ve tulum peyniri karıştırma kabına alınır, ekmek kırıntıları ile karıştırılır.
En son domates ve zeytinyağı karışıma ilave edilerek ovalanır.
İsteyen tuz da ekleyebilir.
Karışıma avuç içinde şekil verilerek servis edilir.