|
Köfte Dürüm |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64440
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
1 adet soğan
4 dal maydanoz
3 dilim ekmek içi
3 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Karabiber
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet lavaş ekmeği
2 çorba kaşığı ketçap
Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Ufalanmış ekmek içini, dövülmüş sarmısağı, kıyılmış maydanozu ve baharatları içine koyun ve 5 dakika yoğurun. Harçtan iki parmak kalınlığında köfteler yapın ve yağda kızartın. Lavaş ekmeklerine ketçap sürün, köfteleri içine koyup sarın.
|
Dürümde Köfte |
|
necef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc86723
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2013
1,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tutam karbonat
1 tatlı kaşığı kekik, pul biber, tuz, karabiber
2 sivribiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet lavaş
Köfteyi hazırlamak için kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları bir kabın içinde yoğurun. İçine karbonat koyarsanız Tekirdağ köftesi yani lastik gibi olacaktır. Ama dağılsın isterseniz içine karbonat koymayın. Bir miktar galeta unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Yağı kızdırıp içinde köftelerin iki yüzünü de pişirin. Üzerine lavaşı bastırıp suyunun lezzetini ekmeğin içine geçirin. Daha sonra içine istediğiniz yeşillikleri yerleştirip köftelerle dürüm yapın.
|
|