|
|
Köfte Yahni |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104283
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
2 çay bardağı bezelye
2 patates
2 adet havuç
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Limon suyu
Maydanoz
Patates, havuç ve kabakları iyice yıkayıp çok ince bir şekilde dilimleyin. Tencerenin içine tüm sebzeleri, salçayı ve sıvı yağı kavurun Arzu ettiğiniz sebzeler de olabilir. Üzerine limon suyu ve 2 su bardağı suyu döküp kapağı kapatın. Sebzeleri pişerken kıyma, yumurta ve rendelenmiş soğanla köfte harcını yoğurup top şekilde hazırlayın. Tavada 3 dakika kavurup yemeğin içine ekleyip pişmeye bırakın.
|
Köfte Yahnisi |
|
ismail abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2011
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65526
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2011
3,239 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Köfte için:
400 gr. kıyma (yağsız)
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy soğan
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber, köfte baharatı
1/4 su bardağı sıvı yağ
Sosu için:
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
1/2 çorba kaşığı salça
1-2 sivribiber
3-4 diş sarımsak
Tuz
Kılmayı bir kaba alalım, içine ufalanmış ekmek içini, yumurta sarısını, tuzu, baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda ve ağır ateş üzerinde, kapaklı olarak arkalı önlü kızartarak yayvan bir tencereye alalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanı ekle-yerek pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış sivri biberleri ekleyip 1/2 dk. daha kavuralım. Rendelenmiş domatesleri, salçayı, dövülmüş sarımsakları, tuzu ekleyip 1 dk. daha kavurarak 1-1,5 su bardağı sıcak su ekleyelim. Sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım ve köftelerin üzerine gezdirelim. Ağır ateşte kapaklı olarak 10 dk. daha pişirerek köfteleri sosu ile birlikte servis yapalım.
|
Köfte Yahnisi |
|
cezeryem
Aşçı
Kayıt: 09.09.2010
Mesajlar: 15 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc55739
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2010
3,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
5 dilim bayat ekmeğin içi (tost ekmeği de kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurtanın sarısı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
kimyon
yenibahar
Varsa 1 çay kaşığı köfte baharı
Ayrıca;
1 çay bardağı sıvıyağ
Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 diş sarımsak
3-4 adet yeşil sivribiber
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Varsa 2-3 adet orta boy domates
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı
Kıyma ve bayat ekmek içini (robotta çekerek hazırlayabilirsiniz) derin bir kaba koyun. Soğanı rendeleyip suyunu hafifçe sıktıktan sonra kıymanın üzerine ilave edin. Yumurta sarısı, tuz, karabiber, yenibahar ve kimyonu katın. Varsa köfte baharını da ilave edip iyice yoğurun.
Köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırarak yassı hale getirin.
Hazırladığınız köfteleri kızgın sıvıyağda önlü arkalı kızartıp tabağa alın.
Diğer taraftan, incecik yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvıyağı geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, karıştırarak 2-3 dakika kavurun. İncecik doğradığınız biberleri, dövülmüş sarımsakları ve salçayı da katıp 2-3 dakika daha kavurun.
Rendelenmiş domatesi ve suyu da ilave edip kaynatın. Köfteleri kaynayan sosa dizip kapağını kapatın. 10 dakika pişirdiğiniz yemeği ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
|
KÖFTE YAHNİSİ |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12281
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2007
3,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
400 gram süt danası kıyması,
1 dilim bayat ekmek,
1 kahve fincanı süt,
1 yumurtanın sarısı,
1 limon,
2 çorba kaşığı un,
1.5 çorba kaşığı sadeyağ,
1/2 bardak et suyu,
yeteri karar karabiber ve tuz.
Yapımı: Ekmek diliminin sert kabuklarını kesip attıktan sonra içi sütte ıslatın. Beri yanda kıymayı porselen bir kâseye koyun. Islanmış olan ekmek İçini sütten çıkarın, avucunuzun İçinde sıkarak süzün ve ufalayarak kıymaya katın. Yeteri kadar tuz ve biberi de kattıktan sonra elinizle İyice yoğurun.
Yoğurulmuş kıymayı dört eşit parçaya ayırın. Her birini avucunuzun içinde önce yuvarlayarak, sonra da hafifçe yassıltarak köfte yapın.
Yağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun. Yağ kızınca köfteleri una bulayın ve tavaya koyup kızartın.
Köfteler kızardıktan sonra et suyunu üstüne dökün. Ateşin ısısını azaltarak köfteleri 10 dakika kadar pişirin. Beri yanda bir kâsenin içinde yumurtanın sarısını limon suyuyla birlikte bir çatalla çırparak terbiye hazırlayın. Köfteler pişin, ce tavayı ateşten İndirin ve hazırladığınız terbiyeyi köftelerin üzerine dökün ve karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın. İsteyenler dört İri köfte yerine daha küçük boyda köfteler de yapabilirler.
|
|
KÖFTE YAHNİSİ Tarifleri Köfteler
|
|