Kısa URL: https://ml.md/lc70466
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
3,386 defa indirildi / yazdırıldı
200 gr kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İçi için:
1,5 çay bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Köfte malzemesi yoğrulur. Bir kaba 2 kaşık un konur, misket gibi yuvarlanan köfteler içine atılır. Diğer yanda yağ ve salça kavrulur. Üzerine tuz ve sıcak su konur. Yıkanmış bulgur ve köfteler katılır. 15 dakika kaynattıktan sonra ateşten alınır.
Kısa URL: https://ml.md/lc94490
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2013
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı iri bulgur
1 adet soğan
100 gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğanları yemeklik doğrayıp yağda soteleyin, salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Bulgur ve su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup küçük köfteler hazırlayın. Köfteleri 1 yemek kaşığı un koyduğunuz bir tabağa alarak una bulayın. Bulgurlar şişmeye başlayınca köfteleri ve tuzu ilave edin, köfteler pişince kuru naneyi ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.