|
Köfteli Erişteli Çorba |
|
turşucu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2013
Mesajlar: 26 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc92558
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2013
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı erişte
125 gr kıyma
1 soğan
1 yumurta
1 kâse yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Toz kırmızıbiber
Su
Tencerenin içerisine yaklaşık bir litre suyu koyuyoruz. Ocağın altını yakıyoruz. Su kaynayınca içerisine erişteyi atıyoruz. Bu arada köftesi için kıymayı bir kap içine alıp minik bir soğanı üzerine rendeliyoruz. Tuz, karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Fındık büyüklüğünde köfteleri yuvarlıyoruz. Sıra terbiyesine geldi. Bir kâseye yoğurdu, yumurtayı, unu, bir su bardağı soğuk suyu alıp telle iyice çırpıyoruz.
Üzerine bir su bardağı kaynar su ilave ederek ılıtıyoruz. Kaynamakta olan eriştenin üzerine kaşıkla karıştırarak yavaşça terbiyeyi döküyoruz. Kaynamaya başlayınca kıvamını kontrol ediyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz.
Çorbamız piştiğinde köfteleri tereyağı ve sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartıyoruz. Tavadan alırken üzerine toz kırmızıbiberini atıp bir çevirdikten sonra çorbanın üzerine döküyoruz.
Fotoğraf "AyGölgesi" tarafından gönderildi. 29.10.2014
|
Köfteli Erişte Çorbası |
|
Karmen
Aşçı
Kayıt: 13.09.2014
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc101643
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014
1,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kıyma
1 adet soğan
6 dal maydanoz
1/2 çay kaşığı karbonat
Tuz, kimyon, karabiber
Çorba için:
1 su bardağı erişte
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet kıyılmış soğan
2 diş kıyılmış sarımsak
Tuz
Kıyma, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, karbonat, tuz, kimyon ve karabiberi yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Çorba için; tereyağı, salça, kıyılmış soğan ve sarımsağı bir-iki dakika kavurup üzerine su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Köfteler yarı yarıya pişince erişteleri ekleyin, erişteler pişene kadar ocakta tutun.
|
Köfteli Erişte Çorbası |
|
amele
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc139989
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2019
700 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haliç Üniversitesi
Et suyu 5 su bardağı
Dana kıyma 200 gr.
Maydanoz 4 dal
Sarımsak 3 diş
Soğan 1 adet
Yoğurt 1 su bardağı
Yağ 2 yemek kaşığı
Erişte makarna 1 paket
Salça 1 yemek kaşığı
Kuru nane 1 tatlı kaşığı
Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı
Tuz karabiber göz kararı
Kıyma tuz karabiber maydanoz yoğrulup fındık büyüklüğünde yuvarlanıp unlanır.
İnce doğranmış soğan yağ ile kavrulur. Salça su ve tuz konup kaynatılır.
Erişte ve köfteler ilave edilir.
Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.
|
|