Kısa URL: https://ml.md/lc95077
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
1,619 defa indirildi / yazdırıldı
Köfte için:
250 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Çorba için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı pirinç
1 kase yoğurt
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane
Tencerenize pirinçleri alın ve üzerini aşacak kadar su ile haşlanmaya bırakın. Pirinçler pişince
haşlanmış nohutları da ilave edin. Terbiyesi için yoğurt,un ve yumurtayı karıtşırın, haşlama suyundan
ilave ederek terbiyenin kesilmesini önleyin. Diğer tarafta kıyma,tuz ve baharatla minik top
köfteler yapın.
Köfteleri unlayıp tavada kızartın. çorbanın terbiyesini koyup karıştırın. Üzerine
köfteleri boşaltın. Beraber pişerken soğanları küp doğrayın tereyağında kızarana kadar
soteleyin. Altını kapatınca nanesini ilave edip çorbanın üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc54919
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2010
1,811 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
Köfte için;
250 gr az yağlı köftelik kıyma
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan köftelik bulgur
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday (dövme)
2 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
Çorbanın sosu için;
500 gr süzme yoğurt
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Nohut ve buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ve bol suyla ıslatın.
Köfteyi yapmak için; kıyma, tuz, karabiber ve köftelik bulguru derin bir kaba koyun. Karışımı iyice yoğurup fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Bir tepsiye un serpin ve hazırladığınız köfteleri una bulayarak tepside bekletin.
Geceden ıslattığınız nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine 8 su bardağı suyu aktarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Nohut ve buğday pişince hazırladığınız köfteleri kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Tuzunu katıp sık sık karıştırın.
Sosu hazırlamak için; yoğurt ve yumurtayı bir kasede çırpın. 6 Köfteler kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra sosu azar azar ve bir taraftan çorbayı karıştırarak tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak 5-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz üzerine az miktardaki yağda kızdırdığınız kuru nane ve isot gezdirerek sıcak ya da ılık olarak servise sunun.