|
|
Köfteli Mercimek Çorbası |
|
sadıka
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2011
Mesajlar: 38 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64524
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2011
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı bulgur
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Köfte için:
200 gr. kıyma
2 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Köfteler için tüm malzemeyi yoğurup minik toplar yapın. 190 derecelik fırında 10 dakika boyunca pişirin. Tencereye mercimeği, bulguru ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Rendelenmiş soğanı ve köfteleri de ilave edip 30 dakika pişirin. Yağı eritip unu kavurun. İçine salça, nane, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ekleyin. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak azar azar çorbaya ekleyin.
|
Bulgur Köfteli Mercimek Çorbası |
|
sucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc133299
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
756 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
10 su bardağı su veya et suyu
1 çay kaşığı tuz,
Kırmızı pul biber
Bulgur köftesi için;
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kuru nane
Ayıkladığınız mercimeği yıkayıp, ılık suda 30 dakika bekletin. 10 dakika kaynayan suda haşlayıp, süzün. Bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp 10 dakika bekletin. Yumurta, un, kuru nane, karabiber ve tuz katıp, arada elinizi suya batırarak, yoğurup yumuşak bir bulgur hamuru tutun. Hamurdan, nohuttan büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp hepsini bir tabağa alın. Çorba tenceresinde yağı eritip, ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun. Domates salçası, biber salçası ve 10 bardak su ya da et suyu ekleyip, 15 dakika kaynatın. Haşlanmış mercimekleri ve bulgur köftelerini içine atıp 20 dakika daha kaynatın. Erişte, dövülmüş sarmısak, nar ekşisi ve karabiber de koyduktan 10 dakika sonra ateşten alın.
Not: Çorba katı olursa sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
|
|
Köfteli Mercimek Çorbası Tarifleri Ezogelin Çorbası Tarifleri
|
|