Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > Köfteli Orman Kebabı (4 adet - 6,413 defa bakıldı)

Köfteli Orman Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Köfteli Orman Kebabı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177636
Gönderme Tarihi: 06.May.2024
128 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Köftesi için:
500 gr. dana kıyma
1 adet tane soğan
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Diğer malzemeler:
1 adet soğan
2 adet havuç
3 adet patates
3 adet domates
1.5 su bardağı bardak bezelye
2 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle köftesi için derin bir kaba soğanı rendeleyin. İçine kıymayı, galeta ununu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyip macun kıvamına gelecek kadar yoğurun. Biraz buzdolabında dinlendirin. Sonra köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bir tavada yarım çay bardağı yağda köfteleri sallayarak kızartın. Kağıt havlunun üzerine alarak, yağını çektirin. dinlendirin. Bezelyeyi çok az haşlayın. Patatesleri ve havuçları da küp küp doğrayıp hafif kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Derin bir tencereye domatesleri rendeleyin. Malzemeler kızartılmış olduğu için 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Salçayı, sarımsakları ve kekiği da ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Sıcak su ilave edin. Kaynayınca tüm sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.



Köfteli Orman Kebabı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166619
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022
431 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

1 adet soğan
2 adet havuç
4 adet patates
2 su bardağı taze bezelye
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
1,5 çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
Köfte için:
1 adet yumurta sarısı
350 gram kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
1 adet sarımsak (rendelenmiş)
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz

Soğan, havuç ve patatesleri küp küp doğrayıp bir tencereye yağla beraber koyup kavuruyoruz. Suyu ilave ediyoruz, üzerine geri kalan tüm malzemeleri ekleyip kaynatıyoruz.
Köftesi için tüm malzemeleri harmanlıyoruz. Elimizle misket büyüklüğünde köfteler yapıyoruz ve borcama aktardığımız malzemelerin üzerine diziyoruz.
Daha sonra 160 derece fırında bezelyeler yumuşayana kadar yani bir saate yakın pişiriyoruz. Köftelerin üzerine ilave edip fırınlıyoruz servis ediyoruz.



Köfteli Orman Kebabı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162626
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
325 defa indirildi / yazdırıldı




Köftesi İçin:
350 gr. dana kıyma
1 tane soğan
1 tane yumurta
3-4 çorba kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Diğer Malzemeler:
1 soğan
2 havuç
3-4 patates
2 bardak bezelye
1,5 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Köfteler için soğanı rendeleyin. Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, baharatları ve tuzu da katıp yoğurun. Elinizi ara sıra ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın. Bir tavada az yağda köfteleri sallayarak kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.
Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Bir tencerede rendelenmiş domateslerle kekiği kavurun. Salçayı ve doğranmış sarımsakları da ekleyin. Sıcak su ilave edin. Kaynayınca sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.



Köfteli Orman Kebabı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162621
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2022
283 defa indirildi / yazdırıldı




Köftesi için:
500 gram dana yağsız kıyma
3 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sebzeleri için:
3 adet orta boy patates
3 adet havuç
1,5 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet kuru soğan
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı domates-biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
4 su bardağı sıcak su

Öncelikle köftesi için; malzemeleri sırasıyla ekleyip yoğurun.
Köftelerden ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin.
Tencereye yağ ve küp doğranmış soğanı alın ve kavurun.
Ardından salçayı ilave edin.
Üzerine iri küpler halinde doğranmış havuç ve patatesleri ilave edin.
Yaklaşık 2 dakika kadar kavrun ve sıcak su ekleyin.
Kaynamaya başlayınca köfteleri de ilave edin.
Kapağını kapayın ve orta ateşte pişirmeye bırakın.
Patates ve havuç yumuşayınca haşlanmış bezelye, tuz ve baharatları ilave edin.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Sıcak sıcak pirnç pilavıyla servis edebilirsiniz.







Köfteli Orman Kebabı Tarifleri Kebaplar



(4 adet Köfteli Orman Kebabı 6,413 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort