|
Köfteli Patates Çorbası |
|
Derya Odabaşı
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc25727
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2008
2,646 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates
250 gr kıyma
1 dilim ekmek
Yarım adet küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 litre su
Tuz
Karabiber
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
1 çorba kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
Kıyma, rende soğan, ufalanmış bayat ekmek, tuz karabiber yoğrulur. misket gibi köfteler yapılır. Az sıvı yağ da kızartılır. Bir kenara bırakılır. Diğer tarafta patatesler soyulur, kuşbaşı doğranır. Üzerine su konur. Patatesler yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra patatesler eriyene kadar robottan geçirilir. Patatesli karışımın üzerine 3 su bardağı kadar su ve tereyağı eklenir. Tekrar ateşe konur. Kaynama noktasına gelince köfteler, tuz ve karabiber katılır. En son terbiye karışımı eklenir. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır. Sıcak olarak servise sunulur.
|
Köfteli Patates Çorbası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc102062
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2014
2,082 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
3 adet patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Tencerede un, tereyağı ve suyu karıştırın ve ocak üzerinde alın. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri de içine ekleyip kaynamaya bırakın. Bir kabın içinde köftesi için kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları karıştırın. Top top yapın, tencerede kaynayan çorbanın içine ekleyin. Köftelerin içindeki pirinçleri pişinceye kadar pişirin. Üzeri için, fıstıkları tereyağı ve kırmızıbiberle 3 dakika pişirin. Çorbanın içine ilave edin ve sıcak olarak ikram edin.
|
|