|
Köfteli Patates |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67231
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kekik
1 yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
6 adet orta boy patates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
6-7 adet sivribiber
2 adet domates
Yarım çay bardağı kaynar su
Köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. Bu harcı bir gece buzdolabında bekletin. Fırın kabına yarımçay bardağı zeytinyağını dökün. Patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın. Sivri biberleri ikiye bölün. İçlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. Domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin. En üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri, elma dilimleri halinde doğradığınız patateslerin aralarına koyup, yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. Kabın üzerini folyo ile kapatıp 250 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
|
Köfteli Patates |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74961
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,114 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 dilim ekmek (bayat ve ufalanmış)
3 adet patates
Bir miktar salça
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
Bir miktar nane
250 gr kıyma,1 orta boy rendelenmiş soğan 1 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığ, karabiber,2 dilim bayat ufalanmış ekmek içinden oluşan köfte harcını yoğuralım.10-15 dk buzdolabında bekletelim.Sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapalım. Patates ve havucu yemeklik doğrayın.Yağda yemeklik doğradıgınız soğanı biraz kavurun. Havuç, patates, salça, sivri biber, kırmızı biber ve naneyi ekleyin 7-8 dk kavurun. Sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiber ilave edin. Köfteleri parçalamadan yavaş yavaş tencereye ekleyin.1 5-20 dk orta ateşte pişirin. Arada suyunu kontrol edin.
|
Köfteli Patates |
|
akile
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc90944
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2013
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kıyma
1 soğan
Kimyon, maydanoz
6 patates
3 domates
3 sivribiber
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biberi salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, bol kimyon ve kıyılmış maydanozu yoğurup köfte harcını hazırlayın. Patatesleri halka halka doğrayın. Şekil verdiğiniz köftelerle birlikte tencereye yan yana dizin. Domatesleri ve biberleri irice doğrayıp üzerine dizin. Ezilmiş sarımsaklarla baharatı ekleyin. Salçayı sıcak suyla karıştırıp üzerine gezdirin, kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika pişirin.
|
Köfteli Patates |
|
bakla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133527
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo yağlı kıyma
2 yemek kaşığı kuyruk yağı
Tuz
Karabiber
3 adet patates
Yeşil biber
2 adet domates
Kebap köfteler için kıymayı bir kaba alalım ve içerisine kuyruk yağını çok ince olacak şekilde doğrayalım. Tuz ve karabiber ilave ederek güzelce yoğuralım. Patatesleri soyup elma dilim şeklinde doğrayalım ve kebap köftelerimizi elimizde şekil verip tepsiye dizelim patatesleri de yanlarına dizelim üzerlerine domates ve yeşil biberler ile süsleyip 200 derecelik ısınmış fırında pişene dek tutalım. Nefis kebap tadında yemeğimiz hazır.
|
Köfteli Patates |
|
mavi zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc152575
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2020
385 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram kıyma
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kadar un
2-3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı biber
İlk olarak köfteleri hazırlayın. Kıymanın üzerine bulgur, sarımsak, baharatlar ve tuz ekleyerek iyice yoğurun. Vakit varsa üzerini streçle sarıp 15 dakika dinlendirin. Bir kaba un ekleyin ve ufak ufak yuvarladığınız köfteleri kaba koyup una bulanmasını sağlayın. Soğanları doğrayın ve tencereye sıvıyağ ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 2 dakika daha kavurun. Patateslerin üzerine 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Yemek kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edin ve üzerine baharatlarla tuzu ekleyin. Su miktarı çok azaldıysa yine sıcak su ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte köfte ve patatesler pişene kadar pişirmeye devam edin.
|
Köfteli Patates |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157572
Gönderme Tarihi: 01.May.2021
484 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
3 adet orta boy patates
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı ılık su
3 adet orta boy yeşil biber
1 adet orta boy domates
Köfte için:
350 gram köftelik kıyma
1 adet küçük boy yumurta
1 adet küçük boy soğan
1 dilim ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
İlk olarak derin bir kap içine 350 gram kıyma koyun. Üzerine yumurta kırın.
Soğan, ince kıyılmış maydanoz ve 1 dilim ekmek içini eliniz ile ufalayarak eleyin.
Son olarak tuz, az miktarlarda karabiber, kimyon ve kekik ekleyin.
5 dakika boyunca harcı yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
Elinizde oval şekli verin.
Diğer tarafta 3 adet orta boy patatesin kabuklarını soyup, yıkayın.
Yıkadığınız patatesleri çok ince olmayacak şekilde halkalar halinde kesin.
Yeşil biberleri ortadan ikiye bölün. Domatesleri kabuğu ile beraber orta büyüklükte doğrayın.
Daha sonra geniş bir tencerenin tabanına halkalar halinde kestiğiniz patatesleri dizin.
Patateslerin üzerine köfteleri ve boş olan kısımlara da yeşil biber ve domates dilimlerini yerleştirin.
Son olarak derin bir kap içine yarım yemek kaşığı domates salçası koyun.
Üzerine 1 su bardağı ılık su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve az miktar tuz ekleyin.
Salçayı iyice ezerek, açın.
Hazırladığınız salçalı karışımı tencerede köfteli patates yemeğinin üzerine dökün.
Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın. Yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
|
|