|
Köfteli Patlıcan |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165899
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2022
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. Kemer patlıcanı
1/2 kg. kıyma
1 dilim ıslatılmış bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet dolmalık biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
Patlıcanların kabuklarını çizgili olarak soyuyoruz, ortadan ikiye bölüp ince dilimler halinde kesiyoruz. Dilimleri yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz. Kıymayı, ekmek içi, tuz ve karabiberle yoğurup kızarmış patlıcan dilimlerinin içine bir tutam koyarak sarıyoruz. Sarmaların her birinin üzerine bir parça biber ve domatesi kürdanla tutturuyoruz sonra tepsiye diziyoruz. Üzerine rendelenmiş domates, tuz ve şeker koyduktan sonra üzerine su gezdiriyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.
|
Köfteli Patlıcan |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156729
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2021
364 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patlıcan
Köftesi İçin:
500 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yumurta
Maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Üzeri İçin:
Domates
Sivri biber
1 su bardağı su
1 kaşık salça
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp, kurulayalım.
Bir parmak kalınlığında keselim.
Doğranmış patlıcanları sıvı yağda kızartalım.
Kağıt havlu üzerine alalım.
Köftesi için, tüm malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
Köfte şekli verip, patlıcanların arasına koyup borcama sıralayalım.
Köfte ve patlıcanlar bitinceye kadar, aynı işlemi uygulayalım.
Sivri biber ve domatesi doğrayıp, ortasına koyalım.
Salça, tuz ve suyu karıştıralım.
Yemeğimizin üzerine dökelim.
170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Not: Patlıcanları, tuzlu suda muhakkak bekletin. Acı suyu gidecek ve daha az yağ çekecektir.
|
Köfteli Patlıcan |
|
Doğa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2006
Mesajlar: 52 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79335
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2012
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kemer patlıcanı
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
400 gram kıyma
1 soğan
4 sivri biber
Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun ve uzun dilimler halinde kesin. Yağda hafifçe kızartın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın. İçine bol rendelenmiş sarımsağı ve baharatları katıp karıştırmaya devam edin. Patlıcanların içlerine bir parça alıp sarın. Tepsiye dizin ve üzerine bolca rendelenmiş domatesi ekleyin. Biberleri de uzun ince kesip üzerine dizin. Zeytinyağını üzerine dökün. Daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
|
Köfteli Patlıcan |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73160
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2012
1,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet patlıcan
1/2 kilo kıyma
1 adet soğan
Yeteri Kadar yağ (kızartmak için)
2 Adet domates
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
Patlıcanları uzunlamasına 3 veya 4 e dilip, tuzlu suda bekletin. Diğer tarafta kıymaya soğanı rendeleyip, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave ederek yoğurun. Patlıcanları önlü arkalı kızartın. Köfteleri ceviz büyüklüğünde hazırlayıp kızartın. Kıazardıktan sonra patlıcanlara artı şeklinde bir kesik atıp kesişen orta yerine köftenin bir tanesini yerleştirin. Sırası ile önce alttaki, sonra üstteki patlıcanları köftenin üzerine kapatın. Kürdanla açılmasını engelleyebilirsiniz. Hazırladığınız patlıcanlı köfteleri borcama veya bir tepsiye sıralayın. 2 domatesi küp şeklinde doğrayıp, yağda döndürerek eridikten sonra biraz su katın. Sosu patlıcanların üzerinde gezdirip 20 dk 180 derece fırında pişirin.
|
Köfteli Patlıcan |
|
küçük ev
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2011
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc65628
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011
2,347 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet patlıcan
300 gram kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Patlıcanları alacalı soyarak tuzlu suda bekletin. Kıymayı, soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve salçayla karıştırın. Patlıcanları dilimleyin ama tam kopartmayın. Kestiğiniz yerlerin içine kıymalı karışımdan paylaştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, fırın kabına alıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
|
Köfteli Patlıcan |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54313
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
400 gr. kıyma (yağsız)
1 orta boy soğan
3 dilim bayat ekmek içi
4 orta boy patlıcan kızartmak için sıvı yağ
2 orta boy domates 4-5 sivribiber
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharatı
Kaşar dilimleri
tuz
Patlıcanları alacalı soyalım. Uzunlamasına bıçak sırtı kalınlığında dilimleyerek tuzlu suda 1/2 dk. bekletelim. Sonra yıkayıp kurulayarak kızdırılmış sıvı yağda hafifçe arkalı önlü kızartalım. Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Patlıcan dilimlerini çarpı işareti (X) şeklinde üst üste koyup ortalarına birer köfte yerleştirelim. Patlıcan dilimlerinin uçlarını köftelerin üzerine çevirip kapatalım. Üzerlerine birer domates ve sivribiber dilimi ve kaşar dilimi yerleştirerek birer kürdan batıralım. Fırın kabına patlıcanlı köfteleri dizelim. Salçayı 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltalım. İslim kebabını önceden 220°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirip sosu ile birlikte servis yapalım.
|
Köfteli Patlıcan |
|
Atlantis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2008
Mesajlar: 39 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc20467
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kavisli patlıcan
250 Gr. kıyma
2 Orta boy soğan
4-5 Orta boy domates
4-5 Yeşilbiber
1/2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çay kaşığı karabiber
Kıymaya rendelenmiş bir soğan, un, tuz ve karabiber ilave edip yoğurunuz. Kulplu bir tencereye (veya küçük bir tepsiye) ince kıyılmış soğan, biber, domates ve tuz koyup karıştırarak yayınız.
Patlıcanları enine 2 şer parmak ara ile iç kavise 1/2 cm kalıncaya kadar kesiniz. İç kavis bütün olarak kalacak şekilde aralarına kıyma karışımından birer kaşık koyup elinizle muntazam yerleştiriniz. Tenceredeki karışım üzerine tek sıra olmak üzere diziniz. Bir kahve fincanı su ve yağ ilavesi ile hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Not: Fırında pişirilirse su ilâve edilmez.
|
|