https://www.kulturportali.gov.tr
Köftesi için:
120 gr dana kıyma
20 gr ince kıyılmış kuru soğan
15 gr ince kıyılmış maydanoz
Tuz
1 lt ılık su
750 gr pırasa
100 gr küp doğranmış patates
100 gr mısır unu
80 gr havuç
50 gr kuru soğan
40 gr tereyağı
5 gr kırmızı pul biber
Tuz
Kıyma, soğan maydanoz ve tuzu yoğurup küçük misketler haline getirip bir kenara koyunuz.
Tüm sebzeleri yemeklik küp şeklinde doğrayınız.
Bir tencerede sırasıyla soğanı, pırasayı, havucu ve patatesi tereyağı ile kavurun.
Üzerine suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri yavaşça ekleyin ve orta hararette 10 dk pişirin.
Soğuk su ile mısır ununu sulandırın ve hızlıca karıştırarak tencereye ekleyin.
Tuzunu ekleyin. 10 dk. daha pişirin ve üzerine pul biber serpiştirerek servis edin.
Not: Mısır unu ekledikten sonra koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
|