İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
500 Gr Lahana Turşusu
2 Diş Sarımsak
1 Adet Soğan
400-500 Gr Kemikli Kuzu Eti
1/2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur Veya Yarma
2 Yemek Kaşığı Karışık Salça
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
1 Yemek Kaşığı Tepeleme Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Su Bardağı Su
Kuzu eti düdüklü tencerede, 4 su bardağı suda haşlanır.
Ayrı bir tencereye tereyağı konur, eriyince üzerine zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsaklar kavrulur.
Soğanların rengi değişmeye başlayınca salça ilave edilir, kavrulduktan sonra haşlanan etin üzerine dökülür.
Lahana turşusu ince ince kıyılır ve tencereye atılır.
2-3 dakika sonra bulgur, tuz ve karabiber konur ve çorba kaynamaya bırakılır. Eğer kıvamı koyu ise su ilave edilebilir.
Orta ateşte 10 dakika kaynayan çorba ateşten alınır ve servis edilir.
Not: Aksaray'da Ramazan günleri iftara pişirilen bir çorba türü olduğu söyleniyor.

|