|
Kol Böreği (baklava yufkasından) |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65837
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
3,053 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet baklava yufkası
4 çorba kaşığı tereyağı
İçi için:
400 gram lor
2 adet soğan
3 adet patates
Tuz, karabiber
Patatesi haşlayın sonra da ezin. Üzerine rendelenmiş bir adet soğanı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Peyniri de başka bir kapta ezin ve rendelenmiş diğer soğanı ekleyip içmalzemeyi hazırlayın. Yufkaları serip üzerine eritilmiş tereyağı sürün, içmalzemeyi koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye kol böreği gibi dizin ve tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Yufkaların üzerine kalan tereyağını sürün, 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Çıkartıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.
|
Kol Böreği (Baklava Yufkası) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158882
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet baklavalık yufka
5 adet patates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet dereotu
1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
100 gram tereyağı
1 adet yumurta, yeteri kadar tuz
Harç için patatesleri haşlayıp, kabuklarını temizledikten sonra ufak doğrayın. Kaşar peyniri, yumurta akı, kıyılmış dereotu, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip karıştırın. 4 adet baklavalık yufkayı düz bir zeminde üst üste koyun. Yufkanın ortasına harçtan koyup, sıkı olmayacak bir rulo şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak yufkaları yerleştirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
|
|