Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Börek Tarifleri > KOL BÖREĞİ (PEYNİRLİ) (2 adet - 197,447 defa bakıldı)

KOL BÖREĞİ (PEYNİRLİ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KOL BÖREĞİ (PEYNİRLİ)

AdıgüzelUğurla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.08.2007
Mesajlar: 24
Kısa URL: https://ml.md/lc17170
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007
3,020 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi İçin;
1 küçük kalıp beyaz peynir
8-10 dal maydanoz

Unun ortası havuz gibi açılır, ortasına yumurta, yoğurt, su, tuz, sıvıyağ konur, orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur 4 eşit parçaya bölünür, her parça unlu zeminde olabildiğince ince yufka olacak şekilde açılır, yeteri kadar maydanoz peynir karışımından oluşan iç konur, önce rulo yapılır, sonra ruloya U şekli verilir, daha sonra uçları içine bükülür, börek yağlanmış tepsiye konur, diğer börekler de aynı şekilde hazırlanır, üzerine biraz yağ sürülür, önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembe renkte pişirilir.



Peynirli Kol Böreği

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc114285
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2016
3,047 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin:
500 g un
1 su bardağı su
300 g tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
1 kalıp beyaz peynir
1 kuru soğan
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam

Tereyağı yakmadan eritilir. Un, su ve tuz ile hamur yoğurulur, arasına eritilen tereyağın yarısı dökülerek iyice yoğurulurulur.
Hamur buzdolabına kaldırılarak dinlenmeye bırakılır.
İçi için; soğanlar ince ince doğranarak bir tavada az bir yağla kavrulur, soğutulur. Beyaz peynir rendelenerek ya da ezilerek soğana katılır. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılarak peynire katılır, üzerine tuz ve pul biber eklenerek iyice karıştıılır.
Hamur buzdolaundan alınarak tekrar açılır ortasına artan tereyağı konarak tekrar iyice yoğurulur ve 6 bezeye ayrılır.
Her beze elle olabildiğince büyük açılır. Uç kısmına hazırlanan iç ince uzun bir şekilde yayılır, yufka ucundan itibaren rulo yapılarak sarılır. En son yufka rulosu dıştan içe doğru önce ikiye sonra dörde katlanarak kol böreği şekli verilir.
Hazırlanan 6 adet kol böreği, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında takribi 25 dakika kızarana kadar pişirilir.







KOL BÖREĞİ (PEYNİRLİ) Tarifleri Açma Börek Tarifleri



(2 adet KOL BÖREĞİ (PEYNİRLİ) 197,447 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort