|
Kolay Açma |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144781
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Ilık suyu, sütü, kuru mayayı ve toz şekeri bir kabın içinde karıştırmakla başlayın.
Kaptaki karışıma sıvı yağı ilave edin iyice karıştırın ve tuzunu ekleyin.
Daha sonra unu azar azar ilave etmeye başlayın.
Hamur ele yapışmayan bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurdan bir mandalina büyüklüğünde bezeler ayırın. Bu bezeleri tezgahta rulo biçimine getirin.
Ardından iki tane ruloyu birbirine sarın ve uç kısımlarını birleştirerek döndürün.
Bu işlemi bütün bezeler bitene kadar tekrarlayın.
Açmaları fırın tepsisine alın. Tepside 15 dakika kadar daha mayalanmasına izin verin.
Üzerlerine 1 yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Bu aşamada dilerseniz üzerlerine susam serpebilirsiniz.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişmeye bırakın. Açmalarınızı sıcak servis edebilirsiniz.
|
Kolay Açma |
|
Ankara Rüzgarı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81593
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2012
2,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı şeker
20 gr yaş maya
1 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp beş dakika bekletin. Üzerine şekeri, tuzu ve tereyağı ekleyip karıştırın. Buğday ununu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp tereyağı ile yağlanmış zeminde elinizle açın, içine erimiş tereyağı sürerek rulo yapın. Uçlarını birleştirip, simit şeklinde yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
|
Kolay Açma |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc56347
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta sarısı
3 ekmek hamuru
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı şeker
Alabildiğince un
1/2 paket margarin (yumuşamış)
Arzuya göre 100 gr. beyaz-peynir veya lor peyniri
çörekotu
tuz
Ekmek hamurlarını birleştirip içine sütü, sıvı yağı, şekeri ve tuzu ilave edelim. Ele yapışmayacak kıvamda, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek un ilave edip özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopararak önce yuvarlayıp sonra yassıltalım. Üzerine, yumuşamış margarinin 1 tatlı kaşığını sürüp ezilmiş peynir serperek rulo yapıp saralım. Hamurun iki ucunu ip büker gibi ters yönlere kıvırarak iki ucunu birleştirip simit şekli verelim. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp, margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serperek, önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
ML® Cevizli Açma için tıklayın
ML® Cevizli Açma (görsel)
|
Kolay Açma |
|
sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc36997
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
2,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet çiğ ekmek hamuru
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı
susam
Hamur 8 parçaya ayrılır. Her parça tatlı tabağı kadar açılır. Yüzeyine eritilmiş margarin sürülür. Sonra rulo yapılır. Rulonun uçları halka şeklinde birleştirilir. Yağlanmış tepsiye konur. Üzerine yumurt sarısı sürülür, susan serpilir. 190 derece sıcak fırında pilirilir.
ML® Pırasalı Açma Çörek için tıklayın
|
Kolay açma |
|
acara
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2005
Mesajlar: 143 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc5413
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2006
3,854 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 bardak sivi yag
6 yemek kasigi seker
3 cay kasigi tuz
1 adet yas maya
2 bardal ilik su ( 1 bardagi sut de olabilir)
aldigi kadar un
YAPILIŞ TARİFİ
1 bardak suda maya genis bir kapta eritilir. Uzerine yag, seker, tuz ve kalan 1 bardak su ( yada sut ) eklenir, karistirilir. Unda eklenerek yumusak bir hamur elde edilir. Hamurdan buyuk parcalar kopartilir. Avucta vuvarlanarak uzun bir serit elde edilir. Uclarindan tutularak biri saga biri sola olmak uzere dondurulur yani hamur burulur. Dugum atar sekilde acma sekli verilir, uclari asagi kivrilir. Hamur bitene kadar islem tekrarlanir. Uzerine yumurta sarisi surulur ve 2 saate yakin sicak bir ortamda bekletilir. (balkonunuz varsa gunese koyabilirsiniz yada firinin yoğurt ayarindada buislemi yapabilirsiniz) 200 derecede uzeri kizarincaya kadar pisirilir. Firindan cikar cikmaz uzerine hafifce su serpilir ve uzeri bir bezle kapatilarak 5 10 dakika kadar dinlendirilir.
ML® Açma için tıklayın
|
|