|
Milföy Hamurundan Kolay Baklava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178692
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket Milföy hamuru (Cam tepsi boyutuna göre milföy değişiklik gösterebilir)
150 gram ceviz
100 gram antepfıstığı
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
Yarım kabukları soyulmuş limon
3 su bardağı su
Milföy hamurlarını birleştirip beraber oklava ile açın.
İçine tercihe bağlı olarak ceviz içi veya fıstık serpin.
Sonrasında bir kat daha milföy hamuru koyun.
Hamurun üstünü nemlendirmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece ısıda 30 dakika pişirin.
Daha sonra fırının derecesini 120 dereceye indirip 10 dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz. (Çabuk kızarıyor ise fırın derecenizi azaltıp uzun süre pişmesine zaman verin)
Pişirme süreci bittikten sonra baklavanızın hamur olmaması için biraz bekletin ve daha sonra üzerine hazırladığınız dinlenmiş şerbeti dökebilirsiniz.
Şerbeti döktükten sonra sıra süslemeye geldi.
100 gram antepfıstığı ile süsleyip servise sunabilirsiniz.
|
Kolay Baklava (Milföy) |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46967
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
4,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milföy hamuru (14 adet)
Antepfıstığı (1 su bardağı)
Toz şeker (1 su bardağı)
Margarin (5 yemek kaşığı)
Sıvıyağ (4 yemek kaşığı)
Şerbeti için;
Toz şeker (3 su bardağı)
Su (2 su bardağı, soğuk)
Limon (1/4 adet)
Ocağa aldığınız bir tencereye 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı soğuk su koyun. Üzerine 1/4 adet limonun suyunu sıkıp, posasını tencerenin içinde bırakın. Hazırladığınız şerbet kaynarken ocağa aldığınız başka bir tencereye 5 yemek kaşığı margarin ve 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyun ve yağı erimeye bırakın.
7 adet milföy hamurunu üst üste koyun ve bir oklavayla açın. Çok da ince olmayacak şekilde açtığınız hamuru, hamur kesme rulosu ile tepsinizin büyüklüğünde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine yerleştirip, tepsinin alt yüzeyini tamamen kaplayacak şekilde serin. Üzerine 1 su bardağı antepfıstığı serpin. Fıstıkları bir spatuiayla hamurun üzerine iyice yayın.
Diğer 7 adet milföyü üst üste koyup bir oklavayla diğer hamurun kalınlığında açın. Tepsiyi açtığınız hamurun üzerine koyun ve hamuru tepsiden biraz daha büyük olacak şekilde kesin. Kestiğiniz hamuru tepsinin içine, fıstıkların üzerine koyun. Hamura, tepsinin kenarlarını kapayacak şekilde elinizle bastırarak şekil verin. Kenarlardaki fazla hamuru rulo ile kesip, çıkarın.
Erittiğiniz yağı tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Yağladığınız tatlıyı 12 parça olacak şekilde dilimleyin. Ve önceden 170 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
Bu sürenin sonunda üzeri kızaran ve iyice kabaran tatlınızı fırından alıp, tezgaha koyun. Kaynayan şerbeti de tezgaha alarak bir kepçeyle, şerbeti tatlının üzerinde gezdirerek dökün. Hazırladığınız baklavayı servise hazır hale getirin.
|
|