|
Kolay Beze |
|
ekselans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37390
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,529 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
4 yumurta akı
70 gr. şeker
1 çay kaşığı vanilya
1/2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Yumurta aktarını şeker, vanilya ve limon suyu ile çırpın. Fırına koyacağınız tepsiye yağlı kâğıdı yayın. Kâğıdı hafifçe yağlayın. Kâğıdın üzerine biraz un serpin, beze hamurunu naylon bir torbaya koyun. Torbanın ucunu delip, hamuru süslü bir biçimde tepsiye sıkın.
Not: Bezelerin iyice kuruması gerekir. Bunun için de çok kısık ateşte pişirilmelidir. Verdiğimiz malzemeye göre hazırlayacağınız bezeleri 100 derece ısısı olan fırında 160 dakika pişirmelisiniz. Bu arada fırının kapağıı da hafif aralık bırakabilirsiniz. Bunun için fırının kapağının arasına metal bir kaşık koyabilirsiniz.
|
KOLAY BEZE |
|
glayör
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc44743
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2009
10,804 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 adet yumurta akı
2 çay bardağı tozşeker
HAZIRLANIŞI
Yumurta akına hiç sarı karıştırmadan miksere koyunuz. Üzerine 2 çay bardağı tozşekeri koyup, katı kar haline gelinceye kadar mikseri çalıştırınız. İki tatlı kaşığının yardımı ile kağıt yayılmış tepsiye yarım limon şeklinde koyunuz. Çok hafif hararetliu fırında 20-25 dakika beyaz ve kuru olarak pişiriniz. Soğuyuncaya kadar dışarıda bekletiniz. Sonra servis tabağına dizip servis yapınız.
|
KOLAY BEZE |
|
çakıcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2011
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66007
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2011
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta akı
10 çorba kaşığı tozşeker
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yumurta akını, şekeri çok hafif ateş üzerinde sıcaklığı hissedecek şekilde ısınıncaya kadar çarpınız.
Sonra ısınan yumurtayı ateşten alarak çarpma işlemine devam ederek yumurta ve şeker karışımını kar haline getiriniz.
Vanilya ve limon kabuğu rendesini (portakal kabuğu rendesi de olabilir) katarak karıştırınız.
Torbaya doldurup, huniden kâğıt üzerine yarım limon büyüklüğünde sıkınız.
Çok hafif ısılı fırında kuruyuncaya kadar pişiriniz.
Fırından aldıktan sonra hemen dokunmayınız. Soğuyuncaya kadar bir süre bekleyiniz.
Kâğıttan alırken mümkün olduğu kadar yavaş alınız. Kırmamaya dikkat ediniz.
Not: Beze hamurunu kâğıt üzerine torbadan sıkma yerine, iki kaşık yardımıyla da koyabilirsiniz.
|
KOLAY BEZE |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71670
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
1,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. pudraşekeri (7 çorba kaşığı dolusu)
2 adet yumurta akı
Vanilya
Yumurta aklarını telle veya mikserle çırparak katı kar haline getiriniz.
Şeker ve vanilyayı ilâve edip, hafifçe karıştırınız.
Kâğıt yayılmış tepsiye kaşıkla küme şeklinde koyunuz.
Hafif ısılı fırında kuruyuncaya kadar pişiriniz.
|
|