Kısa URL: https://ml.md/lc103145
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
2,630 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Susam
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Gül şekli verin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı ve susam sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
Taze Kaşar 1 Su Bardağı
Zeytinyağı 1 Çorba Kaşığı
Biber Çarliston 2 Adet
Yağlı İnek Sütü 1 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Sosis 3 Adet
Yufka 1 Yaprak
Sucuk 3 Dilim
Sucukları ve sosisleri küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük kesin. 1 su bardağı kadar taze kaşarı rendeleyin.
Teflon tavayı 1 yemek kaşığı zeytinyap ile yağladıktan sonra yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya yerleştirin.
Daha sonra hazırladığınız sucuk, sosis, biberler ve rendelenmiş peyniri tavanın içindeki yufkaya yayarak yerleştirin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı sütü ve yumurtayı çırpın.
Yufkanın içindeki malzemelerin üstüne dökün. Tavanın dışına sarkan yufkanın kenarlarını ortada birleşecek şekilde kapatın.
Tavanızı pişirmeye hazır şekilde 15 dakika kadar buzdolabınızda bekletin. Sonra önlü arkalı çevirerek kızartın.