Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ekmek Tatlısı Tarifleri > Kolay Bülbül Yuvası (3 adet - 156,909 defa bakıldı)

Kolay Bülbül Yuvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kolay Bülbül Yuvası

babik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.06.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc117687
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,208 defa indirildi / yazdırıldı




Nermin Pekin

15 yaprak baklava yufkası
200 gram tereyağı
350 gram ceviz
3 bardak şeker
3 bardak su
Süslemek için:
Şamfıstığı
Hindistancevizi

Yağı eritin. Yufkaları tek tek yağlayın. Aralarına ceviz koyup oklavayla büzerek ve rulo yaparak gül şekli verin. Fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.



Kolay Bülbül Yuvası

Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc65364
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
3,104 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

30 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağı kıyılmış ceviz
200 gram kaymak
3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
2 subardağı şeker
2 subardağı su
yarım limon suyu

Baklava yufkasından 5 yaprak masaya açın üzerine ceviz, kaymak karışımından biraz koyun oklavaya sarın büzerekoklavadançıkartın, ikiyebölüp yuvarlak şekil verin fırın tepsisine dizin. Tümyufkaları aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbetini yapın5dakikakaynatın, limonsuyuekleyip soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp fıstıklarla süsleyin.


Kolay Bülbül Yuvası

marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc39298
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
2,694 defa indirildi / yazdırıldı




80 gr tereyağı
1 fincan şeker
1 çay kaşığı limon
2 tuzsuz yufka
50 gr Antepfıstığı
1/2 çay kaşığı gülsuyu

Ortalarından kesilen VE ikiye katlanıp yuvarlak kısımları kesilerek dikdörgen haline getirilen yufkaların her bir parçası masanın üzerine yayılarak temiz bir fırça ile üzerlerine tereyağı sürülür. Temizlenip ayıklanan Antep fıstıklarının yarısı düz bir tahta üzerinde bıçakla küçük küçük parçalar halinde doğranır ve bir kenara ayrılır.Fıstığın geri kalan kısmı ise bir havanda dövülüp toz haline getirilir, iki çay kaşığı şeker konularak karıştırılır.
Bu karışım yufka dikdörtgenlerinin birer kenarına serpilir, yufkanın kenarı katlanarak örtülür ve bu kısma tekrar tereyağı sürülür. Yufka parçaları fıstıklı taraf üstte kalacak biçimde, iki elin yardımıyle, devşirilir, kuş yuvasına benzer bir şekil meydana getirilerek sürülmüş bir tepsiye oturtulur. Tereyağının geri kalan kısmı tekrar bülbül yuvalarının üzerlerine sürülür. Fırına konur, renkleri çok açık kahverengi oluncaya kadar bırakılır. (Evde fırın yoksa çarşı fırınına gönderilmelidir.) Bülbül yuvaları fırından çıkarıldıktan sonra ortalarına, daha önce hazırlayıp bir kenara konulan 2 fincan su ile koyu-laşıncaya kadar kaynatılıp hazırlanan ve ılıklaştıktan sonra gülsuyu katılan şerbet bir cezve yardımı ile üzerlerine dökülür. Yarım saat kadar bekletildikten sonra servis yapılır.


ML® Kuş Yuvası için tıklayın






Kolay Bülbül Yuvası Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(3 adet Kolay Bülbül Yuvası 156,909 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort