|
Kolay Bülbül Yuvası |
|
babik
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117687
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2016
1,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nermin Pekin
15 yaprak baklava yufkası
200 gram tereyağı
350 gram ceviz
3 bardak şeker
3 bardak su
Süslemek için:
Şamfıstığı
Hindistancevizi
Yağı eritin. Yufkaları tek tek yağlayın. Aralarına ceviz koyup oklavayla büzerek ve rulo yaparak gül şekli verin. Fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.
|
Kolay Bülbül Yuvası |
|
Eşref Saati
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.03.2011
Mesajlar: 37 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc65364
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2011
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
30 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağı kıyılmış ceviz
200 gram kaymak
3 çorba kaşığı kıyılmış fıstık
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
Şerbeti için:
2 subardağı şeker
2 subardağı su
yarım limon suyu
Baklava yufkasından 5 yaprak masaya açın üzerine ceviz, kaymak karışımından biraz koyun oklavaya sarın büzerekoklavadançıkartın, ikiyebölüp yuvarlak şekil verin fırın tepsisine dizin. Tümyufkaları aynı şekilde tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı gezdirip 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbetini yapın5dakikakaynatın, limonsuyuekleyip soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp fıstıklarla süsleyin.
|
Kolay Bülbül Yuvası |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc39298
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
80 gr tereyağı
1 fincan şeker
1 çay kaşığı limon
2 tuzsuz yufka
50 gr Antepfıstığı
1/2 çay kaşığı gülsuyu
Ortalarından kesilen VE ikiye katlanıp yuvarlak kısımları kesilerek dikdörgen haline getirilen yufkaların her bir parçası masanın üzerine yayılarak temiz bir fırça ile üzerlerine tereyağı sürülür. Temizlenip ayıklanan Antep fıstıklarının yarısı düz bir tahta üzerinde bıçakla küçük küçük parçalar halinde doğranır ve bir kenara ayrılır.Fıstığın geri kalan kısmı ise bir havanda dövülüp toz haline getirilir, iki çay kaşığı şeker konularak karıştırılır.
Bu karışım yufka dikdörtgenlerinin birer kenarına serpilir, yufkanın kenarı katlanarak örtülür ve bu kısma tekrar tereyağı sürülür. Yufka parçaları fıstıklı taraf üstte kalacak biçimde, iki elin yardımıyle, devşirilir, kuş yuvasına benzer bir şekil meydana getirilerek sürülmüş bir tepsiye oturtulur. Tereyağının geri kalan kısmı tekrar bülbül yuvalarının üzerlerine sürülür. Fırına konur, renkleri çok açık kahverengi oluncaya kadar bırakılır. (Evde fırın yoksa çarşı fırınına gönderilmelidir.) Bülbül yuvaları fırından çıkarıldıktan sonra ortalarına, daha önce hazırlayıp bir kenara konulan 2 fincan su ile koyu-laşıncaya kadar kaynatılıp hazırlanan ve ılıklaştıktan sonra gülsuyu katılan şerbet bir cezve yardımı ile üzerlerine dökülür. Yarım saat kadar bekletildikten sonra servis yapılır.
ML® Kuş Yuvası için tıklayın
|
|