|
Kolay Çerkez Çorbası |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39580
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2009
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı yarma, 1 bardak kuru fasulye, 1 bardak nohut, yarım bardak dövülmüş mısır ılık suda ıslatılıp bekletilir. Daha sonra derince bir tencerede üzeri kapatılacak kadar su konup iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. 1 kilo süt ilave edilerek çorba kıvamına getirilir. Küçük centilmiş 1 soğan tereyağında kavrulduktan sonra bol pul biber ilavesiyle çorbaya eklenir.
|
KOLAY ÇERKEZ ÇORBASI |
|
Tvoli
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc52218
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
2,112 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gereği kadar kabuğu çıkarılmış arpa ya da buğday ile keza kabuğu çıkarılmış mısırı ve akşamdan ıslatılmış fasulyeyi bir tencereye koyunuz. Üstüne su doldurunuz, kapayıp orta ateşte üzerine köpük toplandıkça kaşıkla temizleyiniz. Çorbanın pişme süresinin sonuna yakın bir tencereye soğanı çentip tereyağıyla harlı ateşte pembeleşinceye kadar çevirdikten sonra çorbaya karıştırınız. Suyu eksilmişse bol miktar domatesli su ilâve ediniz. Az acılık vermek için kırmızıbiber doğrayıp tuzunu serpiniz. Tekrar kapayıp 4-5 dakika kaynattıktan sonra kâseye boşaltıp servis yapınız.
Not: Bu çorbaya kuru bakla, mercimek, bezelye, nohut ilâvesi de olabilir. Hatta presten geçirilmiş patates püresi de yedirilir. Su yerine et ya da tavuk suyu konur. Haşlanmış bir tavuğun göğüs eti, iri fındık büyüklüğünde doğranıp ilâve edilir. Fakat bu ilâveler önceden haşlanıp pişmiş olduklarından ilâve edildikten sonra beş dakikadan fazla kaynatmamalıdır. Yahut âdi su ile pişirilecekse suyu çektiği miktarı süt ya da âdi su ile tamamlayınız. Ancak diğer tarafta bolca yoğurdu çalkalayıp çorbaya yediriniz. Her halde soğan ve yağ ilâvesinden vazgeçiniz.
|
|