|
KOLAY CEVİZLİ EKMEK |
|
Ala Turca
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc51395
Gönderme Tarihi: 05.May.2010
1,902 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (12 kişiliktir):
2 tane fırından alınan ekmek hamuru
2 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez
250 gr. dövülmemiş ceviz içi
Yapılışı:
Tereyağ, su, şeker ve pekmezle birlikte şeker eriyinceye kadar ısıtılır. Bu karışımdan birer kaşık çok küçük fırına dayanıklı kaselere dökülür. Hamur üzerine 3 tane yarım ceviz parçası konur. Hamur 12 eşit parçaya ayrılır. Kaselere konan karamelin üzerine yarısını, dolduracak kadar hamurlar konur iki misli kabarıncaya kadar bekletilir. 180° fırında 20 dakika pişirilir. Kalıp başaşağı edilerek ekmekler çıkarılır. Böylece dipteki sosun ekmeklerin üzerine akması sağlanır.
|
KOLAY CEVİZLİ EKMEK |
|
ferda
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc40575
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
1,953 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane çiğ ekmek hamuru
50 gr dövülmüş ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta
tuz
yenibahar
susam
Çiğ ekmek hamuru düz bir yerde elle yayılır. Dövülmüş ceviz, tuz, yenibahar üzerine yayılır. Biraz zeytinyağı ile de sıvanır. Rulo şeklinde katlanır ve yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür. Üstüne çırpılmış yumurta sürülüp, susam ekildikten sonra yağlanmış tepsiye dizilir. Pişmesi için yarım saat fırında kalması yeterlidir.
ML® Gobit Ekmeği için tıklayın
|
Kolay Cevizli Ekmek |
|
bulamaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10647
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2006
2,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
1 ekmek hamuru,
150 gr dövülmüş ceviz içi,
1 yumurta,
1 tutam tarçın,
1 tutam yenibahar,
1 tutam tuz,
1 çay bardağı zeytinyağı,
yeteri kadar susam.
Yapılışı:
Ekmek hamuru merdaneyle bir parmak kalınlığında açılır. Hamurun üzerine gezdirerek zeytinyağı dökülür ve fırçayla yayılır. Üstüne dövülmüş ceviz içi, tarçın, yenibahar ve tuz serpilerek yayılır. Rulo şeklinde sarılır. Bu rulodan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Parçaların üstüne fırçayla porselen veya cam bir kapta çırpılmış yumurta sürülür, susam serpilir ve zeytinyağıyla yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir. Tepsi orta hararetteki fırına sürülür ve ekmekler 30 dakika kadar pişirilir. Genellikle sıcak olarak servis yapılırsa da, isteğe göre soğuk olarak da servis yapılabilir.
ML® Kalıpta Cevizli Ekmek için tıklayın
|
|