Taban için:
1,5 paket burçak bisküvi
2 yemek aşığı erimiş tereyağı
bir avuç ceviz veya badem
Ara kreması için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 küçük kutu labne peyniri
2 paket limonlu jöle
1 su bardağı kaynar su
1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin:
İstediğiniz bir dondurulmuş meyve (frambuaz, vişne, böğürtlen)
1 paket vişne jölesi
1 su bardağı kaynar su
Bisküvi, erimiş tereyağı ve badem robotta kıyılır.24 cm lik kelepçeli kalıba sıkıştırarak basılır.
1 su bardağı sütle hazırlanan krem şantiye labne eklenir çırpılır.
1 su bardağı kaynar suyun içine 2 poşet limonlu jöle eritilir,1 su bardağı da soğuk su koyulur.
Hazırlanan şanti, labne karışımına eritilen limonlu jöleler eklenir birlikte çırpılır, bisküvinin üstüne dökülür.
Buzdolabında sertleşmesi için en az 2-3 saat bekletilir.
Dondurulmuş meyveler robotta çok ezmeden kıyılır, vişne jölesi 1 bardak kaynar su ile hazırlanır, meyvelerle karıştırılır.
Sertleşen cheesecakekin üstüne dökülür bir kaç saat dinlendirip servis yapılır.
|