Kısa URL: https://ml.md/lc46859
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2010
3,303 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. çilek
300 gr. tozşeker
2 bardak su
1 limon
Çilekleri aktarmak suretiyle dört beş defa yıkayınız. Saplarını koparıp porselen bir kâseye koyup, üzerlerine 1 limon suyunu gezdiriniz. Şekeri bir tencereye koyup, üzerine suyu koyup 5-10 dakika kaynatınız. Şurubu ateşten alıp soğutunuz. Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp, iyice karıştırınız. Sonra bu karışımı tel süzgeçte ezerek, porselen bir kaba geçiriniz. Bu renkli şurubu buzdolabının buz kaplarına koyup, kaymaklı dondurmada olduğu gibi sık sık karıştırarak dondurunuz. İstediğiniz donma derecesine gelince servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc130895
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
930 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım Kg Çilek
1 Paket Krem Şanti
Yarım Su bardağı Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
Yarım kilo çileği ve 1 su bardağı toz şekeri parçalayıcıdan geçirip püre kıvamına getirin.Bir karıştırma kabında krem şanti ve sütü mikserle çırpın.Bir kapta çilek püresini ve şantiyi karıştırın.Buzdolanında bekletin.
Kısa URL: https://ml.md/lc177496
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2024
176 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr dondurulmuş çilek
1 çay bardağı pudra şekeri veya bal
1 paket krema
Öncelikle dondurulmuş çilekleri ve pudra şekerini rondodan geçirin. Oluşan karışıma kremayı ekleyip kıvam alana kadar 3-5 dakika daha karıştırın. Buzluğa koymak için uygun bir kaba boşaltın.1 saat sonra çıkartıp, karıştırıp geri buzluğa kaldırın. İster hemen ister bir gece bekletip tüketebilirsiniz.