Kısa URL: https://ml.md/lc65952
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. çilek
Yarım kg. yoğurt
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Yoğurt ve tozşekeri üç dakika çırpın. Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Çilekleri robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Derin bir kaba koyup, derin dondurucuda en az üç saat bekletin. Çilekle süsleyerek servis yapın.
Çilekleri blenderden geçirip püre yapın. Üzerine diğer malzemeleri koyup karıştırın. Buzdolabına koyacağınız küçük metal kaplara bırakıp dondurucuya koyun, soğutup 2 saat sonra servis tabağına ters çevirip ikram edin.