Kısa URL: https://ml.md/lc1484
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2006
2,380 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER:
5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)
1 büyük paket margarin (250 gr.)
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 bardaktan az su
1 yumurta sarısı (üzeri için)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
1- Dilber böreği hamuru aynen yapılır.
2- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp hamurun yarısına rende kaşar serpilir. Hamurun diğer yarısı üzerine kapatılıp merdane ile yavaş yavaş bastırarak yarım cm. kalınlığında açılır.
3- Hamur ruleti veya bıçakla 1- 5 parmak genişliğinde kesilip her şerit 8- 10 cm. boyunda parçalara bölünür.
4- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc48919
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2010
2,468 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet kare milföy hamuru
1,5 su bardağı rende kaşar
1 adet yumurta sarısı
Milföyler 3 aşağı, 3 yukarı az bindirerek konur. Daha sonra merdaneyle bastırarak tek bir hamur gibi birleştirilir. Yüzeyine kaşar serpilir ve yarıdan katlanır, hafif bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 2 parmak eninde kesilir. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırnda kızarana kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak ikram edilir.