Yarım paket köfte harcı
1 yemek kaşığı domatessalçası
1 tane bayat ekmek
1 adet yumurta
1 avuç kadar kıyma
2 çay bardağı su
Öncelikle bayat ekmeği suyun altına tutup ıslatalım, sonra sıkıp suyunu çıkartalım ve bir kaba alalım. Biraz yoğurup üzerine kıymayı ekleyelim. Sonra yumurtayı kırıp domates Salçası ekleyelim. Daha sonra köfte harcını ve 1 çay bardağı su ekleyip yoğuralım. Hamur kıvamına gelince yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim ve sonra küçük küçük parçalar koparıp köfte şeklini verelim. Kızmış yağda kızartalım ve servis edelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc87847
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2013
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
Neslihan YILMAZ
Islatılmış bayat ekmek
1 yumurta
Kaşar peyniri
Sucuk
Beyaz peynir
Karabiber
Ekmeklerin suyu sıkılıp bir kap içine alınır. Üzerine kaşar peyniri ve sucuk rendelenir, az beyaz peynir eklenir. Karabiberde eklenip yumurtası kırılır ve yoğrulmaya başlanır. Yoğrulan malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanıp köfte biçimi verilir ve tavada kızartılır.