|
|
Kolay Ekmek |
|
R.Dumankaya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2007
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc18331
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
9,685 defa indirildi / yazdırıldı
|
Büşra Gülbudak
3,5 bardak un,
1.5 bardaktan
2 yemek kaşığı fazla su,
1/4 tatlı kaşığı maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
mısır unu,
buğday ya da yulaf kepeği
Büyükçe bir kaba un, maya ve tuzu ekliyoruz. Suyu da ekleyip tahta kaşık ile iyice karıştırıyoruz. Kabı streç folyo ile kaplıyoruz, ılık bir yerde (21C) 12-18 saat arası dinlenmeye, kabarmaya bırakıyoruz. Hamur, üzeri göz goz olunca hazır demektir. Tezgaha un serpiştiriyoruz. Hamuru unun üzerine koyuyoruz, üzerine biraz daha un serpiştiriyoruz, bir ya da iki kere kendi üzerine katlıyoruz. Üzerini örtüp 15 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Tezgah üzerine hamurun elimize yapışmaması için gerekli miktarda un ekleyip çabucak bir top haline getiriyoruz. Pamuklu bir mutfak bezinizin üzerine mısır unu (ya da buğday/yulaf ezmesi) koyuyoruz, top halindeki hamurun birleşim yeri altta kalacak şekilde bezin üzerine yerleştiriyoruz. Üzerine bir miktar mısır unu (ya da buğday/yulaf ezmesi) daha ekliyoruz, üzerine bir başka mutfak bezi örtüp 2 saat dinlenmeye, kabarmaya bırakıyoruz. 1.5 saat sonra fırınımızı 245 C'ye getirin, içerisine de kapaklı ve o sıcağa uygun, tercihen dökme demir tencere ya da güvecimizi yerleştiriyoruz. Hamurumuz iki saat dinlendikten sonra, ısıttığımız kabı fırın eldivenleriyle çıkartıyoruz, hamuru içerisine aktarıyoruz, kabı ileri geri sallayarak hamuru iyice yerleştiriyoruz. Kapalı olarak 30 dk. pişirdikten sonra, kapağını kaldırıyoruz, 15-30 dk. da kapaksız, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Kaptan çıkarıp, soğutma teli üzerinde soğutuyoruz.
ML® Top Ekmek için tıklayın
|
Kolay Ekmek |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc45011
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2009
2,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket isntant maya
1 kg un
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Un ortadan çukurlaştırılır. İçine maya, şeker, yağ, tuz ve az su konur. Karıştırarak ve unu kenardan indirerek yoğurmaya başlanır. İhtiyaç duydukça azar azar ılık su eklenerek orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat kadar dinlendirilir. Süre sonunda bir kaç tur daha yoğrulur. Arzu edilen şekil verilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur. 20 dakika daha bekledikten sonra üzerine unla karıştırılmış su sürülür. Bıçakla çizik atılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 03.11.2022
|
Pratik Ekmek |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155252
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
279 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kasesi dolu un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Una maya ve tuz serpilir, azar azar su eklenerek hafif ele yapışan bir hamur yapılıp mayalanmaya bırakılır. Kabaran hamur hafif un serpilerek yumak yapılır. Bir kalıp, sıvı yağ ile iyice yağlanır. Hamur kalıba konur. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
|
|
Kolay Ekmek Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|