|
Kolay Erikli Kek |
|
Afitap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2009
Mesajlar: 38 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc46802
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2010
2,488 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
250 gr. un
120 gr. tereyağı
70 gr. şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
1 kaşık yaş maya
10 adet kuru erik
YAPILIŞI
Erikleri 1 saat ilik suda bekletiniz. Daha sonra çekirdeklerini çıkartınız. Üzerlerini şekerle kaplayıp, diğer malzemelerle hamuru yapıp, yağlanmış tepsiye yayın üzerine erikleri dizip ve şeker serpip, fırında yarım saat pişiriniz. Ilık olarak servis yapınız.
|
Erikli Kolay Kek |
|
simitçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc142168
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2019
614 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2,5 bardak un
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
500 gram kırmızı erik
1 çorba kaşığı haşhaş
Pudra şekeri
Yumurta ve şekeri bembeyaz bir renk alıncaya kadar çırpın. Sıvı yağ, yoğurt ve limon suyu ilave edin. Un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı karıştırın, birlikte kaba eleyin. Bu karışımı sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edin.
25 santimetrelik kalıbı yağlayın. Kek hamurunu içine dökün, üzerine dilimlenmiş erikleri sıralayın. Haşhaşı üzerine serpin.
175 derecede pişirin. İlk 30 dakika sonunda kürdan testi yapın ve gerekirse 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin ve üzerine pudra şekeri serpin.
|
|