Kısa URL: https://ml.md/lc45758
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2010
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
1/2 KG. TAZE FASULYE
2 ORTA BOY SOĞAN
350 GR. KUŞBAŞI ET (BONFİLELİK ET VEYA KUZU ETİ)
2 ORTA BOY DOMATES
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (40 GR)
TUZ
KARABİBER
Tencereye yağı alıp eritelim. Kuşbaşı etleri tencereye alıp arada bir karıştırarak etler suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerine, ayıklayıp doğradığımız fasulyeleri ve küp doğramış domatesi ekleyelim. Fasulyeler diriliklerini kaybedene dek pişirdikten sonra fasulyelerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyelim. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc46448
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2010
2,045 defa indirildi / yazdırıldı
malzemesi
1 kg. ayşe kadın veya çalı fasulye
2 adet soğan
500 gr. kuşbaşı et
2 çorba kaşığı margarin
tuz ve maydanoz
YAPILIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayınız ve soğanları kıyarak etle birlikte hafifçe kavurunuz ve içine domatesleride doğraymız. Fasulyeleride tencereye koyup hepsini birlikte bir süre daha kavurunuz. Bir miktar sıcak su ilâve ederek pişiriniz tabaklara koyup servis yapınız.