|
|
Kolay Ev Baklavası |
|
altın kepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc78860
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Paket Sana Hamurişi
4 Su Bardağı su
250 gr nişasta (açmak için)
2 Adet yumurta
5 Su Bardağı şeker
4 Su Bardağı baklavalık un
1 Çorba Kaşığı sirke
1 Fiske tuz
200 gr iri dövülmüş ceviz
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı limon suyu
1 Su Bardağı süt
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.İçine yumurtaları,sütü,sıvı yağı,sirkeyi,1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapalım.Üzerlerine nemli bez örterek 1-2 saat dinlendirelim.Bezeleri nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım.Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serpelim,10 yufkayı üst üste serelim.Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım.10 yufkayı margarinle yağlanmış tepsiye serelim.Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim.Kalan bezeleri diğerleri gibi açarak tepsiye serelim.Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler haline keselim.Yağı eritip 1 dk kaynatalım.Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim.Baklavayı 170 derecede ısıtılmış fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.Şerbeti:Şekeri,suyu,limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım.Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım.Üzerine ılık şerbeti gezdirelim.
|
Kolay Ev Baklavası |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80125
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2012
1,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gr Sana Hamurişi
3 Adet yumurta
1 Su Bardağı süt
4 Su Bardağı şeker
0,5 Çay Kaşığı tuz
5 Su Bardağı su
1 Su Bardağı sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı sirke
1 Adet kabartma tozu
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz.Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun.10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz..Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın.
|
|
Kolay Ev Baklavası Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|