|
|
Kolay Fava |
|
lokman
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63636
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
5,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
2 su bardağı kuru bakla
2 adet soğan
4 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet kesme şeker
Yarım limon suyu
Tuz ve dereotu
Bir gün önceden kuru baklayı ıslatın. Kabaran baklayı süzüp tencereye alın, üzerine 4 su bardağı suyu koyup soğanını, şekerini, limon suyunu, yağı ve tuzunu koyun. Baklayı 30 dakika pişirin, sonra da blendırdan geçirip iyice öğütüp bir kaba aktarın. Buzdolabında soğutup servis yaparken kabı ters çevirin. Dereotuyla süsleyerek baklava şeklinde soğuk servis yapın.
|
|
Kolay Fava Tarifleri İç Bakla Tarifleri
|
|