|
Fındıklı Kolay Baklava |
|
bebe ruhi
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2015
Mesajlar: 25 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc109378
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2015
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 adet hazır baklava yufkası
250 gram tereyağı
2 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Öncelikle şerbetini ocakta kaynatıp soğumaya bırakın. Cevizleri mutfak robotunda kıyın. Tereyağını eritin. Baklava yufkasından 3-4 adet alın, üzerine cevizleri serpin ve rulo katlayıp elinize sıkıca sarın, büzdürüp tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağını bol bol koyun, 200 derecede 30 dakika fırında pişirin, şerbetini verip ikram edin.
|
Kolay Fındıklı Baklava |
|
sulhi
Aşçı
Kayıt: 23.04.2015
Mesajlar: 17 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc107148
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2015
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 adet baklava yufkası
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kıyılmış fındık
3 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Baklava yufkasının 5 katını da üst üste koyun. Derin bir kapta yumurta akı, şeker ve kıyılmış fındığı iyice çırpın. Bu karışımının yarısını baklava yufkasının üzerine yayın. Fındıklı iç harcı üzerine bolca yayın, kalan yufkaları üzerine koyun ve şekillice kesin. Üzerine eritilmiş sıcak tereyağı gezdirin. 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bu arada şerbetini yapın. 3 dakika kaynaması yeterli, şeker ve suyu sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti döküp çekene kadar bekletin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
|
|