|
Kolay Gül Tatlısı |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64873
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
1,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra kalınca açın ve parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atın. 10-15 dakika sonra çıkartıp servis yapın.
|
Kolay Gül Tatlısı |
|
tombalak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2011
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc65685
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 yaprak baklava yufkası
1 su bardağı ceviz
2 adet yumurta akı
1 çay bardağı şeker
Derin bir kabın içinde yumurta aklarını 3 dakika çırpın. Üzerine ince kıyılmış ceviz içini ve toz şekeri ilave edip koyu bir karışım elde edin. Bu karışımı fırın kabına 1 çorba kaşığı olarak dökün. Baklava yufkalarının1tanesini bukarışımın etrafında döndürüp sarın, gül şekli olacaktır. Fırında 170 derecede 15 -20 dakika pişirin, çıkartıp soğuttuktan sonra ve servis yapın.
|
Kolay Gül Tatlısı |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145539
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4,5-5 su bardağı un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Tatlı hamurunu hazırlamak için, tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, irmik, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı yoğurma kabına alıp iyice çırpın.
Daha sonra üzerine azar azar un ilave edin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Tezgaha biraz un serpiştirin ve hazırladığınız hamuru düz bir şekilde çok ince olmayacak biçimde açın.
Açtığınız hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartın.
4 adet yuvarlak üs üste binecek şekilde art arda sıralayın.
Daha sonra üst baştan başlayarak rulo şeklinde sarın ve tam ortadan ikiye keserek gül şeklini verin.
Hazırladığınız tatlıları kesilen kısım alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
Tüm hamur şekillendirilip tamamlandıktan sonra, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Tatlınızı fırına verdikten sonra şerbeti için geniş bir tencereye suyu ve şekeri ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra içine yarım limon suyunu dökün ve altını kısın 25-30 dakika kaynasın.
Fırından çıkan tatlıyı ve şerbeti iyice dinlendirdikten sonra şerbeti üstüne dökün.
Tatlınız yemeye hazır.
|
|