Kısa URL: https://ml.md/lc46915
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2010
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
5 kg. havuç
2 litre sirke
2 baş sarımsak
tuz
Turşular
YAPILIŞI
Havucu kazıyıp uzunlamasına dörde bölünüz. Sonra hepsini üçer dörder parçaya ayırarak kaynar suda ayrılmayacak kadar haşladıktan sonra kevgire alıp üstüne hafif ağırlık koyarak süzülmeye bırakınız. Birkaç saat sonra aralarına, kereviz dalı koyarak kavanoza istif ediniz. Hafif baskı tahtası ve taşını koyduktan sonra tuz ile dövülmüş sarımsağı keskin sirke ve bir misli havucun haşlama suyu ile karıştırıp üstüne çıkıncaya kadar doldurunuz. Üç dört gün sonra servis yapınız.