Kısa URL: https://ml.md/lc33389
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
4,278 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg tel kadayıf
1 su bardağı ceviz
6 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Önce şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Kadayıf 6 eşit tutama ayrılır. İnce uzun bir yufka şekli verilir. Kenarına ceviz konur, sıkı bir rulo yapılır. Yağlanmış fırın kabına dizilir. Dolmaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet gezdirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc88534
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2013
2,008 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo kadayıfı el büyüklüğünde yayın. Ortasına, 1 kilo şekerle birlikte çekilmiş olan 250 gram Cevizi koyun. Sararak yuvarlak bir biçim verin. Çırptığınız 6 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak şuruba atın.