|
Kolay Kadın Budu Köfte |
|
Pakize Paran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc15448
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2007
3,032 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
yarım kg. yağsız kıyma
4 çorba kaşığı un
3 yumurta
karabiber
tuz
Piriç 20 dakika haşlanır süzülür, ince kıyılmış soğanlar 3 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir 5 dakika daha kavrulur. Soğuyunca üzerine haşlanmış pirinç, tuz ve karabiber katılır, yoğurulur, köfte harcından iri köfteler yapılır, kaöfteler önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanır kızartılır.
|
Kolay Kadın Budu Köfte |
|
Adana'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Seyhan-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc47097
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2010
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
400 GR. KÖFTELİK KIYMA
2 ORTA BOY SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1/2 DEMET MAYDANOZ
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YUMURTA SARISI
TUZ, KARABİBER, KÖFTE BAHARATI
KÖFTENİN DIŞI İÇİN
2 YUMURTA
1 KÂSE UN
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ve kıymanın yarısını ekleyelim, 3-4 dk. kıymanın suyu çekilene dek kavurup ateşten alalım. Pirinci bir tencereye alıp 2 çay bardağı su ekleyerek, suyunu iyice çekene dek haşlayalım. Çiğ kıymayı bir kaba alalım, içine kavrulmuş kıymayı, haşlanmış pirinci, yumurta sarısını, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ekleyerek köfte harcını iyice yoğuralım ve buzdolabında 1/2 saat bekletelim. Köfte harcını dolaptan alıp yumurta iriliğinde parçalar kopararak yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapalım.
|
Kolay Kadınbudu Köfte |
|
ezo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2008
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27430
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2008
2,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. dana kıyması
Maydanoz
2 yumurta
1 çay bardağı kadar pirinç
Tuz
Karabiber
1 çorba tabağı kadar un
Yapılışı:
1 yumurta, kıyma, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve yıkanmış çiğ pirinci iyice karıştırıp yoğurun. Yayvan bir tencereye irice parçalar halinde şekillendirdiğiniz köfteleri yanyana arada pek boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Köftelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Pirinçler şişene kadar suyunu da çekinceye kadar üstü kapalı bir şekilde pişirin. Daha sonra köfteleri un ve çırpılmış yumurtaya batırıp kızartın.
ML® Kadınbudu Köfte için tıklayın
|
KOLAY KADINBUDU KÖFTE |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34212
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
350 gram soğan (4 büyükçe)
120 gram pirinç (1/2 bardak)
75 gram rende kaşar (3 kahve fincanı)
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 çorba kaşığı kekik
Tuz karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
220 gram rafine çiçek yağı (1 bardak)
100 gram un (2 kahve fincanı)
3 yumurta
1 Kemiksiz olarak tartılmış yağsız ve iki kez çekilmiş 600 gram koyun kıymasına; gelişigüzel parçalara kesilmiş 4 büyük baş soğan ilâve ederek bu soğanlı kıymayı bir defa da et makinesinden geçirmeli ve bunlara; yumuşayıncaya kadar haşlanmış yarım bardak pirinç, üç kahve fincanı rendelenmiş kaşar, her ikisi de kıyılmış birer demet maydanoz ve dereotu, yarım çorba kaşığı kekik, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz katarak, 5 dakika kadar yoğurmalıdır.
2 Kıymanın yoğurulması sona erince; bundan küçükçe yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak iki avuç içinde yuvarladıktan sonra üstlerine bastırmak suretiyle bütün kıymaya küçük yumurta şeklinde, fakat az yassıtılmış birer şekil vermelidir.
3 Sonra, bu köfteleri teker teker alarak bir tabak içindeki unda yuvarlamak suretiyle hafifçe unlamalı, sonra da bir tabak içinde çalkanmış 3 yumurtaya buladıktan sonra, yumurtalanmış bu köftelerden bir parti olarak, içinde az kızdırılmış 1 bardak rafine çiçekyağı olan tavaya atmalı ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle köftelerin her iki tarafları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı ve sonra da bu köfteleri bir delikli kepçe ile tavadan tabağa almak ve diğer parti köfteleri atmak suretiyle bütün köfteleri böylece kızartmalı ve servis yapmalıdır.
|
Kolay Kadınbudu Köfte |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68060
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
2,494 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
2 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
Tuz
Karabiber
Bulamak için:
5 çorba kaşığı galeta unu veya un
2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Pirinici suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Bir tavada ince kıyılmış soğan ile kıymanın yarısını tereyağında kavurun ve bunu da soğumaya bırakın. Derin bir kaseye pirinç, kıymanın tamamı, yumurta, antepfıstığı, tuz ve karabiber koyup yoğurun. Hazırladığınız harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı avucunuzun içinde yassılaştırıp istediğiniz şekli verin. Köfteleri önce galeta unu veya una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın ve sıcak olarak ikram edin.
|
Kolay Kadınbudu Köfte |
|
cins
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2011
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66062
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber, tuz
1 çay bardağı un
2 adet yumurta
Pirinci 10 dakika haşlayın. Cam bir kasenin içine kıymayı, soğumuş pirinci, kaşar peynir rendesini, rendelenmiş soğanları, kekik, karabiber ve tuz koyun. Daha sonra maydanozları ince ince kıyın ve içine ilave edin ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızartın.
|
Kolay Kadınbudu Köfte |
|
nazlıgül
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100714
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2014
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket kadınbudu köfte
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates (iri rendelenmiş)
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı maydanoz (çok ince kıyılmış)
Köfteleri tek sıra olacak şekilde bir kaba dizin. Domates, zeytinyağı, su, nişasta ve maydanozun yarısını karıştırıp köftelerin üzerine kaşık kaşık dökün. Hafif ateşte üzeri kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kalan maydanozu serpin. İsterseniz halka doğranıp haşlanmış patates veya arzu edilen sebzeyle servis yapabilirsiniz.
|
Kolay Kadınbudu Köfte |
|
çeyrek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133552
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
949 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo dana kıyması
1 baş soğan
1 yumurta
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Pulbiber
Köfteyi bulamak için:
3 tane yumurta
1 su bardağı galeta ve beyaz un karışımı
Kızartmak içinse sıvıyağ
Soğanı ince ince kıyp az sıvıyağ ile kavuralım. Yarım kilo kıymamızın yarısını kavrulan soğana ilave edelim. İyice kavuralım. Çiğ kıymaya bunu ekleyelim. Yumurtasını haşlanmış pirinci tuzunu baharatını maydanozunuda ilave edip karıştıralım. Yarım saat dolapta dinlendirelim. Köfte şekli verip önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından sıvıyağda kızartalım.
|
|