|
Pratik Keşkül |
|
akşam yıldızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc99870
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardağı Süt
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
4 Adet Yumurta Sarısı
1 kaşık margarin
2 kaşık mısır nişastası
Süt ve toz şekeri tencereye alıp, kaynatmaya başlayın. Ayrı bir kapta nişastayı çok az su ile yoğurt kıvamına getirin.Üzerine yumurta sarılarını ekleyip iyice çırpın. Sonra bu karışımı, yumurtalar pişmeyecek şekilde cok az az sütlu karışıma ilave edin. Surekli karistirarak, koyu muhallebi kivamini elde edin.En son 1 kaşık sana yağı ekleyin. Muhallebiyi kaplara pay edip dilediginizce susleyin.
|
Kolay Keşkül |
|
külhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2011
Mesajlar: 53 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc67412
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2011
2,363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
1 lt. süt
40 gr. pirinç unu
10 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı rendelenmiş badem
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzeri için:
Antepfıstığı
Ceviz
Tarçın
Pirinç unu, toz şeker, badem ve hindistancevizini bir kapta kanştırın. Sütü ilave ederek orta ısıda kanştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın ve üzerini arzunuza göre süsleyin.
|
Kolay keşkül |
|
Baki_Özdoğan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17156
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,508 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. süt
1 paket sade krem şanti,
1 paket vişne aramalı jöle,
1 paket hazır keşkül
Keşkülün tamamını 750 gr. süte karıştırarak ilave edin ve orta sıcaklıkta kaynayıncaya kadar karıştırın 3-4 dakika kadar kaynatarak pişirin. Kaselere koyup, soğumasını bekleyin. Buzdolabında 30 dakika, dinlendirdikten sonra üzerine tarifine göre yapılmış vişneli jöleyi dökün. Buzdolabında soğutun. Üzerine krem şanti sıkıp servis yapın.
ML® Keşkül için tıklayın
ML® Keşkül-ü Fukara (görsel)
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2023
|
|