Kısa URL: https://ml.md/lc95541
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014
2,415 defa indirildi / yazdırıldı
8 parça kare milföy hamuru
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Öncelikle milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşatın. Üzerine erimiş tereyağı ile tuz serpin ve iri üçgenler kesin. Sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin 200 derecede üzeri kızarıncaya, kabarıncaya dek pişirin. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135608
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2018
890 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet milföy hamuru
10 tatlı kaşığı çikolata
2 adet yumurta sarısı
Herbir milföyümüzü merdane yardımıyla biraz daha inceltip orta kısımlarına çikolatamızı güzelce sürüyoruz, en uçtan sona doğra sarıp yarım ay şeklini veriyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize bütün milföylerimizi diziyoruz.
Önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc183850
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2025
15 defa indirildi / yazdırıldı
5 yaprak milföy hamuru (dikdörtgen ya da kare)
1 adet yumurta (üzeri için)
İsteğe göre iç dolgu malzemesi:
Çikolata (küp çikolata veya sürülebilir çikolata)
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Nutella, marmelat veya reçel
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında hafif yumuşayana kadar bekletin. Her bir hamur yaprağını çapraz olarak ikiye keserek üçgen şekiller elde edin.
Geniş kısmına dilediğiniz iç harcı koyun. Sade yapmak isterseniz bu adımı atlayabilirsiniz.
Üçgen hamuru geniş kısmından başlayarak uca doğru rulo yapar gibi sarın. Ay şeklini verin.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 190°C fırında 15-20 dakika kadar, üzeri güzelce kızarana dek pişirin.