Kısa URL: https://ml.md/lc12351
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
16,529 defa indirildi / yazdırıldı
300 gr kadayıf
biraz dil peyniri
100 gr erimiş tereyağı
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Önce şerbet malzemelerini ocağa alıp kaynatıyoruz, altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Aldığımız kadayıfı bir tepsiye alıp didiyoruz ve tutam tutam koparıyoruz. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Kadayıfımızı 4 eşit parçaya bölüyoruz (böylelikle iki künefe elde etmiş olacağız tabi bu da 4 porsiyon yapacak ya da daha fazla). Orta boy bir teflon tavaya kadayıfımızın 4'te birini yayıyoruz üzerine rende dil peynirini serpiyoruz ve kalan kadayıfımızın 3'te birin üzerine yayıyoruz. Tabanı düz olan bir kase ya da tabakla kadayıfın üzerine bastırıp iyice sıkıştırıyoruz. Ocağımızın en küçük gözünde kısık ateşte altı kızarana kadar çevirerek pişiriyo-ruz. Düz bir pasta tabağını tavanın üzerine koyup tavayı çeviriyoruz ve pişmeyen kısmını tavaya yerleştiriyoruz. Böylelikle künefeyi ters düz edip iki yüzünü de pişirmiş olacağız. Aynı şekilde bu yüzünü de pişirip biraz derince bir servis tatbağma alıp üzerine şerbet gezdiriyoruz. Hemen dilimleyip sıcak sıcak servise sunuyoruz.. Tabi üzerine dövülmüş fıstık serperek. Bu arada diğer kadayıfı da aynı şekilde hazırlıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc113328
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
1,412 defa indirildi / yazdırıldı
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
3 Çorba Kaşığı (100 Gr) Margarin
1/2 Kg Kadayıf
200 Gram Tuzsuz Dil Peyniri
Şerbeti için:
2 Su Bardağı Tozşeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
Tavayı yağlamak için:
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Püf Noktası: Künefede kullandığınız peynirin mutlaka tuzsuz olmasına dikkat edin. Peyniriniz tuzlu ise suda bekletip tuzunu aldıktan sonra kullanın. Diğer yandan kadayıfların nar gibi kızarması için künefeyi kısık ateşte pişirmeye dikkat edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc118699
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
Nazmiye Demirtaş
200 gram kadayıf
150 gram dil peyniri
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
4 damla limon suyu
Üzeri için:
Antepfıstığı
Kaymak
Taze kadayıf el yardımıyla küçük küçük parçalara ayrılır veya büyük bir bıçakla kıyılır. Yapışmaz yüzeyli orta boy bir tava bir kaşık tereyağı ile iyice yağlanır. Küçük bir parça tereyağı ayrılır ve kalanı ocakta eritilir. Soğuduktan sonra kullanılacak olan kadayıfların üzerinde gezdirilerek kadayıf harmanlanır. Kadayıfların yarısı düzgün bir şekilde tavaya yerleştirilir. Gerekirse bir tabağın arkası ile bastırılarak sıkıştırılır. Eriyince dışarı akmasın diye peynirler küçük parçalara ayrılarak kenarlardan bir parmak bırakılarak kadayıfın üzerine yerleştirilir. Kalan kadayıflar peynirlerin üzerini kapatacak şekilde sıkıca bastırarak yerleştirilir, bu olası dağılmaya karşı önlemdir. Ocağın küçük gözünde en kısık ateşte ve çevire çevire kadayıflar kızartılır. Düz bir tabak veya kapak yardımıyla kızaran kadayıflar çevrilir. Kalan tereyağı ile yağlanan tavaya aktarılır. Diğer tarafta kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çeken kolay künefe tatlısının üzerine toz Antep fıstığı serpilir ve (özel künefe tabağında yapıldıysa yine aynı tabakta) sıcak olarak servis yapılır. Sunumda kaymak veya dondurma da kullanılabilir. Şerbetin hazırlanışı: Şeker ve su bir tencereye konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şerbet on dakika kadar kaynadıktan sonra şerbetin daha iyi kıvam alması için limon suyu eklenerek altı kapatılır soğumaya bırakılır.