Kısa URL: https://ml.md/lc86842
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
3,248 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. tereyağı
800 gr. toz seker
8 yumurta
500 gr. süt
600 gr. un
600 gr. kekun
Fırınınızı önceden 160 derecede ısıtın. Toz şeker ile yumurtayı mikserle çırpın. Sırasıyla küp halinde kestiğiniz tereyağı, un, kekun ve sütü ilave edip iyice çırpın ve yağladığınız küçük kalıplara döküp 10-15 dakika fırında pişirin. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
Süslemesi için; göz kararı tereyağı, pudra şekeri ve bir tutam vanilyayı kıvamlı bir hale gelinceye kadar mikserle çırpın. Renk vermek istiyorsanız, organik gıda boyalarını kullanabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc86726
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2013
2,145 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
400 gr. şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
250 gr. un
250 gr. kek un
250 ml. süt
200 gr. eritilmiş çikolata
SÜSLEME:
150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
100 gr. süt
700 gr. pudra şekeri
1 damla gıda renklendiricisi (dilediğiniz renk)
Tereyağı ve şekeri çırpın. Daha sonra sırasıyla yumurta ve vanilyayı ilave edin. Ardından içine eritilmiş çikolata koyarak karıştırın. Son olarak un ve sütü içine koyarak hepsini çırpın. 165 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Süsleme için, bütün malzemeleri sırasıyla bir kapta karıştırın. Daha sonra pişen keklerin üzerini külah yardımıyla süsleyin. Son olarak en tepesine renkli drajeler serpiştirin.
Not: Keklerin süslemesini fırından çıkar çıkmaz yapmayın!
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar iyice çırpın. Kalan malzemeleri sırası ile aynı kaba ekleyip son olarak da kalıplara paylaştırın. 160 derece ile ısınmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Süslemesi: Soğuyan cupcakelerinizin üzerini önce kırmızı şeker hamurlarıyla kapatın ardından yine kalıplar yardımıyla kestiğiniz beyaz yuvarlak hamurlarla mantar şeklini verin.