|
Kolay Lahmacun (ekmek hamuru) |
|
Fevzii
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.04.2013
Mesajlar: 67 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc91682
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2013
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ekmek hamuru
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 soğan
3 domates
4 diş sarımsak
2 sivri biber
200 gram kıyma
1 çay bardağı zeytinyağı
6 dal maydanoz
Ekmek hamuruna yoğurt ve yağ ekleyip yoğurun, gerekirse un ilave edin, 10 dakika kadar dinlendirin. Küçük bezelere ayırıp açın, üzerlerine nemli bir bez örtün. Domatesi, soğan ve sarımsağı rendeleyin, sivri biberi, maydanozu ince kıyın, hepsini kıymayla harmanlayın, iç harcını hazırlayın. Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine bir miktar su ve zeytinyağını gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.10.2016
|
Ekmek Hamurundan Lahmacun |
|
miraç onat
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc141696
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2019
1,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hazır ekmek hamuru
İçi için:
300 gram kıyma
1 demet maydanoz
5 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 adet domates
7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kuru soğan, domates, biber, maydanoz ve sarımsağı çok ufak şekilde doğrayın veya robottan geçirin. Bu karışımın içine kıymayı, baharatları ve salçayı ilave edip yoğurun.
Ekmek hamurunu limon büyüklüğünde parçalara bölün ve unlu zeminde merdane ile tek tek açın. Açtığınız hamurun üstüne iç harcından yeteri kadar koyup elinizle yayın ve yağlı kağıt serili tepsi üzerine yerleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Üst malzemesi pişince ve hamuru kızarınca fırından çıkarın.
|
|