275 gr toz şeker
600 ml su
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı limon suyu
30 gr pudra şeker
Süslemek için:
Limon kabukları
Nane yaprağı
Bir tencereye toz şeker ve suyu aktarıp şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Eriyince 5-6 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şekerli şurubu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kasede karıştırın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şeker ilave edin. Karışımı buzlukta 1 gece bekletin. Dondurma kaşığı ile kuplara paylaştırın. Limon kabukları ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc150498
Gönderme Tarihi: 13.May.2020
312 defa indirildi / yazdırıldı
150 g taze sıkılmış limon suyu
250 g su
50 g şeker
Suyu 60 derecede ısıtın. Üzerine şekeri ve limon suyunu ilave edin. Karışım oda sıcaklığına geldiğinde, ev tipi dondurma makinesine koyun. Eğer dondurma makineniz yoksa buzdolabınızın dondurucu bölümüne koyabilirsiniz. Bu durumda daha kremsi bir yapı elde etmek için her 10-15 dakikada bir malzemeyi ezerek karıştırmanız gerekiyor. Karışım hazır olunca, dondurucuda üç saat bekletin. Servis ederken taze nane kullanabilirsiniz.