|
Yalancı Makarnalı Mantı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179231
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram makarna
250 gram kıyma
1 soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pulbiber Sosu için:
Yoğurt
Sarımsak
Sıvıyağ
Biber
Salça veya pulbiber
Soğan ve sarımsak rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra kıymamıza eklenir. Tüm baharatlar atıldıktan sonra harcımız iyice yoğurulur ve yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
Harcımız dinlendikten sonra buzdolabından alınır ve mantı makarnalarımızın içi doldurulur.
Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz çok az tuz ilave ediyoruz ve kıymalı makarnamızı normal makarna pişirir gibi pişiriyoruz. Pişen makarnamızı süzüp bir tabağa alıyoruz.
Sosu için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp makarnamızın üzerine döküyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağ ve biber salçası veya pulbiberi kızdırıp makarnamızın üzerine kaşıkla döküyoruz.
|
Kolay Mantı |
|
akıllı bıdık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc132786
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018
849 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 paket mantı makarna
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Nane
1 çorba kaşığı margarinle kıymayı kavuralım.
Soğanı ince ince doğrayıp, baharatları ekleyelim.
Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzelim.
Sıcak olarak servis tabağına alalım.
Üzerine kıymalı harcı koyalım.
Sarımsaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyalım.
Kırmızı biber ve naneyi yağla kızdırıp, üzerini süsleyerek servis yapalım.
|
Kolay Mantı |
|
çakıcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2011
Mesajlar: 35
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66030
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 paket mantı makarna
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
Margarinle kıymayı kavurun. Soğanı ince doğrayın. Baharatlarını ekleyin. Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzün. Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyun. Kırmızıbiber ve nane ile tatlandırarak servis yapın.
|
MAKARNA MANTISI |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40487
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket istenilen makarna
haslamak icin su
tuz
3 su bardagi yoğurt
3 dis sarımsak
2 patates
150 gr kiyma
1 tane biber
baharat
tuz
2 kasik salca
1 kasik siviyag
1 kasik margarin
YAPILISI;
Makarnayi haslayin, patatesleri minik minik dograyin kizartin bir kenara alin, kiymayi yagda kavurun, biberi ekleyin, salcayi tuzu baharati ekleyin, patateside koyup yarim cay bardagi su ekleyip 1-2 dakika pisirin, sarimsagi ezip yogurda katin, soguyan makarnanin ustune once yoğurt sonra patatesli harctan koyup servis edin.
|
Hazır Makarnadan Mantı |
|
gümüş gondol
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34757
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
3,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram küçük papyon makarna
12 bardak su
2 çorba kaşığı tuz
ÜSTÜNÜN KIYMASI:
200 gram kıyma
300 gram soğan (3 büyük)
80 gram sadeyağ, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
Tuz
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
ÜSTÜNE:
12 çorba kaşığı kırmızı biber
500 gram yoğurt
6 diş sarımsak (arzuya bağlı)
1 Bir kuşaneye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan koyarak, 6 - 7 dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş soğanlara; 200 gram kıyma ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, kuşanenin kapağını kapatmalı ve etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar bunları arada bir karıştırarak pişirmeli ve kuşaneyi ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
2 Kıyma pişmekte iken, diğer taraftan bir tencereye; 12 bardak su ile 2 çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna; 500 gram küçük papyon makarna koymalı, makarnalar pişip de yumuşak bir durum alıncaya kadar bunları 12-17 dakika arasında haşlamalı ve suyunu iyice süzmelidir.
3 Sonra, süzmüş olduğumuz makarnayı, tekrar tencereye alarak buna, hazırlamış olduğumuz kıymayı çok sıcak olarak katmalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra, hafifçe ısıtılmış bir tabağa almalı ve üstüne, hafifçe çalkanmış ve içine dövülmüş 6 diş sarımsak katılmış 500 gram yoğurt döktükten sonra, yoğurdun üstüne de biberli yağ gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
ML® Tembel Mantısı için tıklayın
ML® Tembel Mantısı (görsel)
|
Kolay Mantı (Makarnadan) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3811
Gönderme Tarihi: 16.May.2006
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket manti makarna
250 gr kiyma
1 bas soğan
1 çay bardagi sivi yag
2 su bardagi yoğurt
3 dis sarımsak
5 su bardagi su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sogani rendeleyin; kiymaya soğani, tuzu ve karabiberi ekleyerek yogurun.
Manti makarnalarinin içlerini köfte harçlari ile doldurun. Tencereye bes su bardagi suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatin. Hazirladiginiz manti makarnalari kaynamakta olan suya atip 15 dakika haslayin.
Suyunu süzüp genis bir servis tabagina alin. Sarimsaklari ezip yoğurtla karistirin. Sivi yagi tavada kizdirip içine pul biber ekleyerek kavurun.
Manti makarnanin üzerine sarımsakli yoğurt ve yagda kizdirilmis pul biber gezdirin. Sicak olarak servise sunun.
ML® Mantı için tıklayın
|
|