|
Pratik Mantı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92550
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2013
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yufka
2-3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazır yufkayı rulo şeklinde yapıp 1'er cm aralıkla kesiyoruz, kızgın yağın içine atıp kızartıyoruz. Kaselere koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Kırmızı pul biberli sos yapıp üzerine döküyoruz.
|
Yufkadan Kolay Mantı |
|
Mira
Aşçı
Kayıt: 15.03.2011
Mesajlar: 14 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73973
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
2,255 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
350-400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 miktar maydanoz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 miktar sıvıyağ (kızartmak için)
Üzeri İçin:
1 miktar sarımsaklı yoğurt
1 miktar yağda kızdırılmış pulbiber (çok az salça ilavesiyle)
Soğanları minik minik doğrayıp iç malzemesini hazırlayın. 1-2 yemek kaşığı su ile sulandırın. Dörde böldüğümüz yufkaların geniş kısmına yeterli miktarda iç harçından koyduktan sonra sigara böreği gibi sarıp yuvarlayarak şekil veriyoruz. İsterseniz teflon tavada kızartarak isterseniz tepsiye yağlı kağıdı serip fırında pişirerek üzerine önce sarımsaklı yoğurdu sonra da kızdırdığımız yağda kavrulan pulbiberi (salça ilaveli) gezdirip servise sunuyoruz.
|
Kolay Mantı |
|
asu-man
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc27559
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2008
2,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet yufka
200 gr. kıyma
1 kilo yoğurt
1-2 diş sarımsak
125 gr. tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Yapılışı:
Yufkaları ince uzun şeritler halinde kesin ve kendi aralarında dörde bölün. 200 gr. kıymayı bir tencereye alın ve kendi yağıyla hafifçe kavurun. Kestiğiniz yufkaların bir kenarına kıyma koyup, muska yada küçük sigara börekleri şeklinde sarın. Mantıları ayçiçek yağında kızartın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberi 125 gr. tereyağında kızdırın ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın.
|
Kolay mantı (Yufkadan) |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8669
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2006
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kıyma veya kuşbaşı
500. ml et suyu
20 ml. sıvı yağ
2 adet yufka
1 adet soğan
2 diş sarımsak
450 gr. yoğurt
20 gr. tereyağı
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Tuz
Soğanı ayıklayıp küp kesin. Sıvı yağı bir tencereye alın, ısınınca soğanı ve eti ekleyip çevirin. Sularını salıp çektikten sonra tuzlayın, biberleyin ve pişmeye bırakın. Yufkaları şerit kesin. Hazırladığınız içi aralıklı olarak şeritlerin üstüne yerleştirin. Küçük rulolar yapıp sarın, fırın tepsisine dizin. Önceden 200°C'de ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Et suyunu kaynatın. Kuru mantıların üstüne sıcakken dökün. Sarmısağı ayıklayıp ezin, yoğurda karıştırıp çırpın. Tereyağını pul biber ve nane ile eritin. Kevgir yardımıyla mantıları süzerek tabağa alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, tereyağını gezdirerek servis yapın.
ML® Mantı için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 25.03.2024
|
|