|
KOLAY MİLFÖY HAMURU |
|
Behzat Şendilli
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2007
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc19694
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007
76,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 paket margarin
1 yumurta (üstü için)
tuz
aldığı kadar un
1- Genişçe bir kaba su, zeytinyağı, sirke, tuz koyup karıştırınız.
2- Bu karışıma unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
3- Hamuru 10-15 dakika dinlendiriniz.
4- Hamuru 1 cm. kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açınız.
5- Yağı 3 eşit parçaya ayırınız.
6- Birinci 1/3 den ceviz kadar parçalar alıp hamurun yüzeyine sürünüz.
7- Hamuru yukardan aşağı 3'e sağdan sola 3'e katlayınız. Katlarken de birinci 1/3'den ayırdığınız yağdan sürünüz en üste sürmeyiniz.
8- Hamurun üzerine nemli bez örtüp buzdolabında 15-20 dakika bekletiniz.
9- Bekleyen hamuru dolaptan alıp tekrar dikdörtgen şeklinde açıp ikinci 1/3 yağı aynı şekilde sürüp hamuru katlayınız.
10- Tekrar dolaba koyup 15-20 dakika bekletiniz.
11- Tekrar dolaptan alıp son parça yağı yine aynı şekilde sürüp katlayınız.
12- Yine 15-20 dakika dinlendirip dolaptan alıp istediğiniz şekilde açıp çeşitli börek içleri koyup istediğiniz börekleri yapınız.
|
KOLAY MİLFÖY HAMURU |
|
şehbal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc43027
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
3,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kg. hamur için:
500 gr. un
2 çay kaşığı tuz
300 gr. margarin
20 cl. su.
Unu ve tuzu bir kaba eleyin. Yumuşamış olan margarini dört eşit büyüklükte bölün. Bir porsiyonunu una atıp parmaklarınızla yoğurun. Sonra azar azar su katın. İyice yoğurun. Yağlı kağıda sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Tezgaha biraz un serpin. Böylece hamurun tezgaha yapışmasını önlemiş olursunuz. Hamuru 5-10 mm. kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Hamurun üzerinde kalan unları, fırça ile yok edin. Margarinin ikinci porsiyonunu küçük parçalar halinde hamurun 2/3'sine sürün kenarlardan 1 cm. boş bırakın.
Yağsız olarak bırakılmış olan kısmı ortaya doğru katlayın. Dışarda kalan yağlı olan kısmı da onun üzerine kapatın. Kenarlarını dikkatlice önce elle, sonra merdane ile bastırın.
Hamuru bir kaba koyun. Üzerine yağlı kağıt veya ince naylon örterek kurumasını önleyin. Yaklaşık 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Sonra kağıdı üzerinden alın. Hafif unlanmış olan tezgaha hamuru koyun.
Margarinin tamamını bitirmek için 2'den 5'e kadar olan çalışmayı iki kere tekrarlayın. Her seferinde aynı şekilde, kaliayın ki, margarin muntazam olarak hamura dağılsın. Kullanmadan önce de hamuru yine açın. Katlayın ve buzdolabında soğutun.
ML® Rüzgargülü için tıklayın
|
KOLAY MİLFÖY HAMURU |
|
perikızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2010
Mesajlar: 89 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc51206
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
2,417 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
3 kahve fincanı su
aldığı kadar un
az tuz
3 kahve fincanı su, yağ ve sirke çok az unla yoğrulur. Margarin üçe bölünür. Yoğrulan hamur merdaneyle açılır. 1/3 yumuşatılmış yağ, hamurun her yanma elle sürülerek yağlanır. Bohça gibi katlanır. Buzdolabmm rafında yarım saat dinlendirilir. Bu işlem yağ bitene kadar 3 defa tekrar edilir. Son olarak dikdörtgen açılan yufka 8 cm. karelere bölünerek düz bir tepsiye sıralanır. Buzlukta muhafaza edilir.
ML® Çıtır Burgu için tıklayın
ML® Çıtır Burgu (görsel)
|
|