|
Kolay Morney Salçası |
|
KERİ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2009
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc37983
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2009
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Başemel sosun içine rendelenmiş kaşar veya hollanda peyniri, diğer peynirlerimizdende olabilir, ilâve edilen beşamel, fırında graten yapılan yemeklere uygundur.
Balıklar için bu salçaya balık suyu ilâve edilip yumurta sarısı ile terbiye edilir.
|
Kolay Morney Sos |
|
emek
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc37790
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2009
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Litre et suyu ile hazırlanmış beşemal salçası
1 Yumurta
100 gr. kaşar peyniri
Tuz
Birkaç sap maydonoz
1/2 litre süt yerine et suyu ilâvesi ile beşamel salçası hazırlayınız.
1 Yumurta çalkalayarak ilâve ediniz. Rendelenmiş kaşar katınız.
Bir miktar tuz ilâve ediniz.
Arzu edilirse üzerlerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
KOLAY MORNEY SOSU |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62935
Gönderme Tarihi: 03.May.2011
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
1+1/2 su bardağı beşamel sos
4 çorba kaşığı krema
75 gr (1/2 su bardağı) kaşar peyniri rendesi
75 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 fiske pul kırmızıbiber
1 kahve kaşığı tuz
Beşamel sosu küçük bir tencerede, orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca, tencereyi ateşten indiriniz.
Krema, kaşar ve gravyer peyniri rendeleri, hardal, pul kırmızıbiber ve tuzu katıp sosu ağır ateşte, sürekli karıştırarak, peynirler eriyene kadar pişiriniz. (Sosu kaynatmamaya dikkat ediniz.)
Tencereyi ateşten indirip, sosu ısıtılmış bir sosluğa boşaltarak servis ediniz.
Not: Kolay Morney sosu, yumurta ve sebze yemekleriyle servis edilir. Ayrıca, beşamel sosun yapımında kullanılan süt yerine balık suyu kullanarak balıkla, beşamel sosun yapımında kullanılan süt yerine tavuk suyu kullanarak da tavukla servis edebilirsiniz.
|
Kolay Morney Sos |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79704
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2012
1,734 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Unu margarinle kavurup süt ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sos ılınınca yumurta ve tuz ilave ederek iyice karıştırın.
|
|